({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Robert Dahlberg

Bohuslän senaste stoppet på Tareq Taylors nordiska matresa

Det var de bohuslänska skaldjuren som stod i fokus när Tareq Taylors nordiska matresa hittade till Bohuslän. I början av september sändes säsongens första program av den kände TV-kockens program, som i första hand är avsett för utlandet. ”Tareq Taylors Nordic Cookery” sänds i över 100 länder världen över. Tareq besökte bland annat Ljungskile, Grebbestad och Koster under sin bohuslänska matresa. På programmet stod till exempel hummerfiske, kajakpaddling och tångplockning.

—      Det är kul att komma ut och träffa alla dessa människor som brinner för sina råvaror och som verkligen har något att visa upp. Bohuslän är ett otroligt vackert landskap – det är sällan man får komma till en så oförstörd miljö som samtidigt är lättillgänglig. Det är nästan fånigt vad man är priviligierad som får åka runt så här säsong efter säsong, skrattar Tareq Taylor. 

”Tareq Taylors Nordic Cookery” sänds för fjärde säsongen, och har blivit framgångsrikt utomlands. Bland annat sänds programmet i brittiska BBC Lifestyle. Vad är då nyckeln till succén enligt Tareq?

—      Jag tror att det finns en genuin glädje som når ut till alla möjliga länder och nationaliteter. Vi som jobbar med programmet tycker verkligen det är kul, och sedan är det kul att personerna vi träffar också är så engagerade, säger Tareq.

 

Fotograf: Robert Dahlberg

Programmet spelades in redan i samband med hummerpremiären i september 2016. Tillsammans med Per Karlsson, ägare till Evers Sjöbod i Grebbestad, fick Tareq vara med och uppleva stämningen kring det magiska klockslaget 7.00, då starten för hummersäsongen går och det är gott om fiskare ute på havet.

—      En fantastisk upplevelse! Havsvattnet i Bohuslän är näringsrikt, rent och salt, vilket gör att skaldjuren blir smakrika. När jag som kock jobbar med så fin mat direkt från havet behövs varken speciellt komplicerade kryddor eller smaksättningar – råvaran står i centrum, säger Tareq.

 

Fotograf: Robert Dahlberg