({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kille i neonfärgad tröja och svarta byxor hoppar fram med sin orange mountainbike på den asfalterade pumptrackbanan.

Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Pumptrack

Träna din teknik och balans i Billingen Bikepark. En härlig och utvecklande aktivitet för cyklister i alla åldrar.

På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din balans och teknik i Billingen Bikepark. Hit är gammal som ung välkommen och förutom att cykla kan du även åka skateboard, kickbike och inlines. Parken består av två pumptrackbanor i olika svårighetsnivåer och är designad av samma team som skapat bikeparken i Trysil i Norge, franska Bike Solutions.

Nybörjaren

Nybörjaren hittar du precis intill den stora parkeringen på berget. En enkel och rolig pumptrack där svårigheten är anpassad efter barn och nybörjare. Med en pumpande rörelse driver du cykeln framåt och tränar på så sätt både balans och nya färdigheter. Banan är kategoriserad som grön och blå på den internationella skalan. 

Tre arn som cyklar i en cykelpark.

Fotograf: Tobias Andersson

Utmaningen

För den vana cyklisten som söker lite mer avancerad åkning finns den nya pumtrackbanan Utmaningen, precis intill Aktivitetsplats Äventyret. Denna bana har större utmaningar, högre hopp och kräver högre fart. Precis som "Nybörjaren" är denna bana designad av det franska företaget Bike Solutions. De beskriver själva banan som mer avancerad och är särskilt nöjda över att de kunnat bygga den helt världsunika ”The Fibonacci Turn”. Mot slutet av denna del av banan finns också en extra hög sväng som ger cyklisten en känsla av en berg- och dalbana. En ytterligare effekt de lagt in speciellt för denna bana på Billingen är i den blå delen av banan. Här är en kurva med kortare radie än vanligt vilket ger mer dynamik och fart i åkningen. 

Kille på cykel i pumptrackbanan Utmaningen på Billingen Skövde

Fotograf: Tobias Andersson

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar: