Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Kille i neonfärgad tröja och svarta byxor hoppar fram med sin orange mountainbike på den asfalterade pumptrackbanan.

    Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Bikepark

Träna din teknik och balans i den nya pumptrackbanan på Billingen. En härlig och utvecklande aktivitet för besökare i alla åldrar.

På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i den helt nyanlagda pumptrackbanan. Med en pumpande rörelse driver du cykeln framåt och tränar på så sätt både balans och nya färdigheter. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines. Svårigheten är anpassad efter barn och nybörjare och är kategoriserad som grön och blå på den internationella skalan. 

Tips!

Vill du variera din cykling efter en stund i bikeparken rekommenderar vi det gröna spåret som utgår från startplats 2 bakom tidtagningshuset på Stadion. Det gröna spåret är ett 1 km byggt mtb-spår med doserade kurvor och ett underlag anpassat för lätt och rolig cykling.

Billingen Bikepark växer

Just nu utvecklas cyklingen på Billingen och första steget är Billingen Bikepark som består av en byggd teknikbana och en stor asfalterad pumptrack. Parken är designad av samma team som skapat bikeparken i Trysil, Norge och du finner den mitt i området, precis intill den stora parkeringen. Under sensommar/höst 2020 kommer parken att kompletteras med en ny mer avancerad pumptrack belägen i närheten av lekplatsen Äventyret. Även den kommer vara asfalterad.

Nyfiken på hur den nya pumptacken kommer se ut?

Skisser på nya banan (som byggs under sensommar/höst)