({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Glashus

Fotograf: Jonas Ingman

Bo i glashus vid Erikson Cottage

72 HOUR CABIN. Hos Erikson Cottage i södra Västergötland kan du bo i unika glashus mitt ute i skogen – ett perfekt sätt att fly vardagen för några dagar. Spendera dagarna med bekymmerslösa friluftsaktiviteter och njut av mathantverk av bästa kvalitet!

 

Glashus där naturen är i fokus

Varmt välkommen till idylliska Erikson Cottage i Ljungsarp i Tranemo kommun, mindre än en timme från Jönköping och Borås. Här kan du övernatta i unika glashus designade av arkitekten Jeanna Berger, som även ritat original-glashusen till projektet The 72 Hour Cabin i Dalsland.

Du checkar in på gården och sedan ligger glashusen en kort promenad därifrån, helt utan störande grannar eller andra oljud. Det ena glashuset är placerat på en kulle med utsikt över sjön, det andra är helt omgärdat av skogens lugnande sus och de tredje ligger intill sjön med egen privat bastu. Husen ligger avskilda från varandra. Intill glashusen finns ett utedass och ett utekök, även det designat av Jeanna Berger.

Läs mer och boka

Fotograf: Jonas Ingman

Charmigare ställe får man leta efter!

I fyra generationer har familjen Erikson bott på gården, som alltså ligger i södra Västergötland på gränsen mot Småland. Gården är byggd i slutet av 1700-talet och här erbjuds vid sidan av glashusen även ett surdegsbageri, restaurang och övernattning i en gammal faluröd ryggåsstuga.

 

Redan när du anländer till Erikson Cottage vet du att du hamnat på en magisk plats. Det vilar en trivsam Bullerbyn-känsla över hela gården.

 

Glashusen hos Erikson Cottage är ett fint tillskott till gårdens satsning på kvalitativa upplevelser och äkta mathantverk där allt görs från grunden. Här kan du bland annat njuta av surdegsbröd bakat på kulturspannmål och napolitanska pizzor, rykande heta från den vedeldade pizzaugnen.

Fotograf: Jonas Ingman

Njut av rogivande aktiviteter

Så hur spenderar man dagarna i ett glashus? Ja, det beror såklart på vad man känner för att göra. Att sitta i dörröppningen med en bok i handen och lyssna på skogens ljud är ett förslag. Ett annat är att ta båten ut på sjön och fiska en stund eller paddla kanot eller SUP i kvällssolen. Du kan även boka den lilla vedeldade bastun vid sjökanten eller badtunnan som finns på gården.

Ytterligare ett förslag är att upptäcka området till fots eller med cykel. Cykellederna Ätradalsleden och Sjuhäradsrundan ligger inte alltför långt bort, och det går såklart bra att vandra i skogarna runt glashusen. Det är även nära till Isaberg med många roliga aktiviteter.

LÄS MER: Arkitekturen bakom glashusen

Fotograf: Jonas Ingman

Hitta till glashusen

Glashusen ligger i skogen utanför Erikson Cottage, där du kan parkera och checka in. Gården ligger mindre än en timme från såväl Borås, Jönköping och Värnamo. Till Göteborg är det cirka 1,5 timme.

Åker du kollektivt är närmaste tågstation i Hestra, 15 kilometer från Erikson Cottage. Närmaste busshållplats finns i Ljungsarp och härifrån är det cirka 6 kilometer till Erikson Cottage. Räkna med att det tar lite mer än en timme att promenera från Ljungsarp, det är en fin landsväg som till stor del går utmed Lagmanshagasjön.

 

Praktisk info

I grundpaketet ingår:

  • Övernattning i de unika glashusen, antingen 72 timmar (alltså tre dygn) eller per natt beroende på vad du bokar
  • Tillgång till kanot, SUP, båt och fiskeredskap (ingår i 72-timmarspaketet)
  • Närhet till sjö och vacker natur för vandring och cykling
  • Servicehus med förvaring och ett enkelt utekök utrustat med lokal keramik
  • Smart väskförvaring på baksidan av glashusen
  • Utedass i anslutning till glashusen
  • Tillgång till dusch och toalett på gården
  • Frukost serveras i gårdsbageriet eller så kan du få med dig en lyxig frukostkorg till glashuset

Läs mer och boka