({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Båt som är ute på ostronsafari

Fotograf: Roger Borgelid

The Edible Country - Naturnära upplevelser i närområdet

Sverige har förvandlat landet till världens största gourmetrestaurang och vid bordet på Ramsvik kan du avnjuta en ordentlig DIY-middag med fantastiska råvaror direkt från vår natur. Men Västsverige har mycket mer att erbjuda, här väntar massor av spännande äventyr alldeles runt hörnet.

 

Utöver fantastiska mat- och dryckesupplevelser finns här vackra vandringsleder, en unik skärgård och flera naturreservat. Listan över vad du kan hitta på i samband med ett besök vid bordet på Ramsvik kan göras lång.

Naturupplevelser

Västsveriges natur präglas av stor variation med flera naturupplevelser att upptäcka och prova på. Ett fantastiskt sätt att utforska Västsverige på är till fots på en av de många vandringsleder som finns. Vackra Kuststigen/Soteleden passerar flera västsvenska kustpärlor, som Smögen och Kungshamn, men även naturreservatet och klipporna på Ramsvikslandet där bordet står placerat. Leden passerar även Nordens Ark, en djurpark där du kan möta några av världens utrotningshotade djur, som är värt ett besök.

Bohusläns kustlinje är en riktig pärla att utforska och en av världens finaste enligt amerikanska CNN. Här finns paddlingsupplevelser för alla och flera företag som erbjuder såväl uthyrning som guidade turer.

Kosterhavets nationalpark är Sveriges första (och enda) marina nationalpark och sträcker sig från Strömstad i norr till Grebbestad i söder. Du kan utforska området både under och över ytan – paddla, snorkla, vandra eller besök Naturum Kosterhavet för spännande utställningar och chansen att träffa och klappa några av de djur som lever i havet utanför Koster. Missa inte Kosters Trädgårdar – en ekologisk trädgård med restaurang och gårdsbutik där fokus ligger på egenodlade råvaror och lokala produkter.

Naturnära boenden och måltidsupplevelser

Smögen är ett av de mest populära samhällena i Västsverige. Här finns den berömda Smögenbryggan där du kan promenera bland butiker, njuta av tillvaron eller besöka en av de fantastiska restaurangerna. På Skärets Krog, precis vid Smögenbryggans början, lagas maten från grunden, med lokala råvaror som utgångspunkt och en meny som följer säsong. Restaurangen drivs av en av Sveriges skickligaste kockar - Thomas Sjögren - som vann Årets Kock i Sverige 2015.

Fotograf: PC-CONCEPT info@pc-concept.se 0706029849

En annan äkta västsvensk matupplevelse får du på Musselbaren Kleven. Här har blåmusslan huvudrollen men det bjuds såklart även på andra fisk- och skaldjursvarianter. 

Villa Sjötorp i Lyckorna, Ljungskile bor du i en vacker sekelskiftsvilla med havet som närmsta granne. Här har du chansen att njuta av fantastisk gastronomi. I restaurangen används utvalda råvaror som till största del är ekologiska och hämtade från närliggande gårdar.

Fotograf: Roger Borgelid

Skaldjurssafari

Vare sig det är kräftor, musslor eller ostron som är din favorit, för dig som älskar mat från havet väntar många fantastiska upplevelser när du besöker Västsverige. Följ med erfarna fiskare ut till havs och fånga världens bästa skaldjur.

Med start i Smögen kan du följa med på ett hummer- eller kräftäventyr som heter duga. Dra upp tinor och burar och upplev riktigt havskräftfiske. Koka och njut sedan av fångsten direkt på bryggan. I september, efter premiären, det såklart hummer som gäller.

Fotograf: Ulf Svane Photography

Åk till Lysekil, en timma söder om Smögen, och följ med på en ostron- och musseltur. Prova att plocka och skörda musslor och ostron direkt från havet som sedan tillagas och avnjuts på en av de många vackra, släta granitklipporna i Bohuslän.

Andra har också läst: