({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Påsklov i Göteborg och Västsverige

Guide till påsklovets roligaste upplevelser

Påsklovet är en perfekt tid för att hitta på roliga saker tillsammans med familjen. I Västsverige finns något för alla. Vi har samlat Göteborgs och Västsveriges roligaste påskaktiviteter för såväl stora som små barn.

Evenemang under påsklovet

Spana in häftiga djur

För den som vill se stora, exotiska och annorlunda djur finns det några ställen att välja mellan. Borås Djurpark har en savann med alltifrån giraffer till elefanter. På Nordens Ark kan du bland annat spana in lodjur och snöleoparder. Universeum i Göteborg är kanske mest känt för sin tropiska regnskog. Och i det stora akvariet på Havets Hus i Lysekil kan du få syn på knaggrocka och småfläckig rödhaj.

Kicka igång adrenalinet högt upp i luften

Kasta dig ut i hisnande linbanor, balansera på stockar, klättra i nät och svinga dig i lianer. Det här är garanterat en aktivitet som kommer locka fram både glädje och skräck. Aktiviteterna finns på flera orter, bland annat Dalslands Aktiviteter i Dals Långed där du även kan kombinera äventyret med en lång rad andra aktiviteter, Upzone i BoråsUpzone på Billingen i Skövde, Upzone i Skatås i Göteborg och på Hafsten Resort i Uddevalla.

Upptäck Sagolandet Skaraborg

Följ med på en spännande resa i sagornas värld! I Skaraborg finns en massa sagoväsen, magi och skatter som väntar på att upptäckas av nyfikna besökare. Visste du att det här bor vackra sjörån i de stora sjöarna, att en pojke i Töreboda förvandlats till varulv och att trollkunniga i Essunga tillverkat mjölkharar och att Vita frun spökar på landsresidenset i Mariestad? Allt detta och mycket mer kan du ta del av om du reser runt i sagornas värld i Skaraborg.

Äventyr för nyfikna

6 stora besöksmål på Västkusten. Det finns några besöksmål i Bohuslän som är extra populära för alla som gillar äventyr. Här kan ni resa 3000 år tillbaka i tiden, ta reda på om hajar sjunker eller prova på att måla akvarell. 

Studsa som aldrig förr

Låt barnen träna på sina akrobatiska skills eller bara hoppa för glatta livet tills benen inte orkar mer. Trampolinparker finns i flera städer. Hop n pop finns i Borås och Trollhättan. JumpYard Trampolinpark finns i Göteborg och Skövde. I Göteborg ligger även Rush Trampolinpark. Och i Alingsås hittar du Voltflip.

Svarta hål, slajm och galen vetenskap

Ett Science Center är en anläggning där teknik och naturvetenskap står i fokus. Välkommen till vetenskapens förtrollande värld, där saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara och där tekniska utmaningar ständigt ställs på sin spets. Universeum i Göteborg är Nordens största Science Center. I Skövde ligger Balthazar, I Borås hittar du Navet, i Trollhättan ligger Innovatum, i Stenungsund finns Molekylverkstan och i Stenstorp norr om Falköping kan du besöka Dalénium.

Vattenrutschkanor och virvelkanaler

Välkommen att ta en hisnande färd i fartfyllda vattenrutschbanor eller glida runt i bubblande virvelkanaler. På Vattenpalatset i Lerum och i Vänersborg finns många roliga upplevelser och givetvis en skön bubbelpool. Nolhaga Parkbad i Alingsås har fler rutschkanor, bland annat en där man kan åka två personer tillsammans. Och Arena Skövde upplevelsebad har det mesta man kan önska sig för hela familjen.

Fira påsk i Västsverige

Boka en påskvistelse på någon av de våröppna campingarna i Västsverige - bo gott i en mysig stuga eller med husvagn. Njut av tid tillsammans, härliga aktiviteter i naturen eller en stunds avkoppling i bastun vid stugan eller mot en solig vägg.

Roliga och lärande upplevelser

Bokäventyret i Skara är ett lärande äventyr med lek och utställning för hela familjen. Upptäck bokens historia från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar, boktryckarkonst och barnlitteratur genom tiden.

Hjälp Birger Uggla att lösa 10 klurigheter - vandring längs vägen får du se och höra om några av stadens spännande byggnader och platser. Vid varje kulturplats finns en skylt med en QR-kod som leder dig till en klurig fråga.

Res i tiden hos Västergötlands museum ända tillbaka till inlandsisens påverkan på människan, se de välbehållna bronsålderssköldarna till medeltidens mörka men spännande historia.