({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Steampipe Production Studio AB

Paddanbåtarna
Göteborg

Upptäck Göteborg från vattnet

Upplev den västsvenska staden Göteborg från kanalen och havet. Under tiden du färdas på vattnet, under låga broar och ut på Göta älv, berättar båtens guide om den gamla vallgraven och allt du passerar längs vägen.

Klassisk göteborgstur

Gå ombord Paddanbåtarna vid Kungsportsplatsen mitt i city och följ med på en tur längs kanalerna från 1600-talet och ut på öppet hav. Under färden passerar du klassiska sevärdheter som GöteborgsOperan, Feskekôrkan, Läppstiftet, de gamla varvsområdena och stadens gröna parker. Turen går under de många och låga broarna medan guiden ombord inlevelsefullt berättar om stadens historia och nutid, varvat med anekdoter som format staden.

Paddanbåt.

En tur på Säveån

Du kan också följa med på en guidad båttur med Paddan på Säveån som sträcker sig från Göta älv till sjön Säven mellan Borås och Vårgårda. Under turen kastas du tillbaka till Lödöses historia och tiden då Gustav II Adolf grundade Göteborg. Båten passerar många intressanta kajer, varv och byggnader som haft stor betydelse för Göteborg som stad och Sverige som land. Under denna härliga sightseeingtur får du även uppleva det rika fågellivet och den speciella atmosfären med alla träbåtar som ligger förtöjda längs Säveåns kant. 

Kontaktinformation

Paddanbåtarna

Kungsportsplatsen

41110 Göteborg


Telefon: +46 31 60 96 70


E-post: info@paddan.com

Hemsida: Till hemsida