({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

5 tips på roliga barnaktiviteter i skogen

Att vi mår bra av att vistas i naturen visste du säkert redan. Men visste du att barn som tidigt får en relation till naturen bygger upp en respekt och omtanke för natur, djur och klimat som följer med livet ut? Enligt forskning får barn som vistas mycket ute i naturen bättre skolprestationer, förbättrat arbetsminne och minskad sjukfrånvaro.

Låt barnen utforska skiftet mellan årstiderna i naturen bland mossa, djurliv och gamla trädstammar. Här har vi listat 5 tips på aktiviteter som passar i Marks djupa skogar.

1. Samla pysselmaterial

Skogen är som en guldgruva för den kreativa pysslaren. Här kan du samla kottar, pinnar, stenar, löv, bark, ekollon och annat som ligger på marken. Väl hemma kan alla dessa fynd användas till kreativa mästerverk. Varför inte göra en årstidstavla? Eller bygga en egen miniatyr-by?

2. Lägg kluriga naturrebusar

Utmana varandra genom att lägga kluriga naturrebusar. Tänk ut ett ord och samla sedan saker vars första bokstav representerar en bokstav i rebusen. Till exempel Sten, Ormbunke, Löv = SOL.

3. Lek sakletare

Dela upp er i lag och dela ut varsin likadan lista över saker som så snabbt som möjligt ska letas upp. Det ska vara blandad svårighetsgrad på sakerna, vissa lätta och vissa i princip omöjliga. Exempelvis: Ett blad som är större än en handflata, en pinne som är längre än lagets längsta deltagare, något rött eller något som inte hör hemma i skogen.

4. Spela skogsbingo

Önskas lite mer spänning? Spela skogsbingo och tävla i vem som får bingo först – eller gör det som en rolig utmaning tillsammans. Försök hitta sakerna på bingobrickan och sätt ett kryss som markerar att du sett föremålet. Den person som först får ihop en liggande, stående eller diagonal rad ropar ”Bingo!”. När ni kommit i mål kanske en smaskig fika väntar?

Här kan du skriva ut skogsbingobrickor.

5. Stek pannkakor i skogen

Många menar att varje äventyrs höjdpunkt är fikapausen. Blanda in pannkakor i den ekvationen och resultatet lär bli mycket positivt. Rör ihop en pannkakssmet hemma och häll över den i en pet-flaska eller liknande. Ta med ett stormkök med tillhörande panna att steka i, flytande margarin, sylt och se till att du har ett bränsle som fungerar i temperaturen som är. Tillaga, ät och njut. Den här fikan kommer bli succé!