({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

5 vandringsleder med wow-faktor

Lockas du av djupa skogar, stilla sjöar och hisnande utsikter? Då har du hittat rätt. Här finns böljande landskap med kullar och dalgångar. Djupa skogar och mossiga stenmurar. Hundratals sjöar och slingriga åar. Här kan du vandra genom skog och mark. Fiska, tälta och dricka kokkaffe från en sten. Promenera på krokiga grusvägar längs med blommiga hagar och skogsdungar. Här finns gott om äventyr för dig som vill uppleva naturen på nära håll.

1. Vandra genom frodiga skogar och vackra kulturlandskap

- Hyssnaleden, 40 kilometer

Mäktiga bokskogar, flera gamla stenbroar, smala grusvägar längs med kohagar och ladugårdar. Upplev milsvida utsikter och kulturpärlor. Här pendlar känslorna mellan att befinna sig i en Astrid Lindgren-värld och vildmark.

2. Upplev mossa, minnesmärken och medeltiden

- Viskastigen, 18 kilometer

På den här håliga skogsvägen har många vandrat, utforskat och färdats på innan dig. Det här var vägen man tog om man skulle ta sig från Halland upp till huvudstaden på medeltiden. Här finns många intressanta platser och minnesmärken att upptäcka.

3. Bland ekar, kohagar och förläggargårdar

- Ekleden, 22 kilometer

Ekleden tar dig genom småskaligt landskap med sköna naturupplevelser, härliga utsikter över kulturlandskapet och ekbackar mellan insprängda sjöar och slumrade torplämningar. Längs med vägen får du dessutom se vackra förläggargårdar.

4. Med spår av svunna tider och gåshud

- Kurirleden, 50 kilometer

Den här leden börjar vid Öresten och resterna av en medeltida fästning. Det sägs att kurirer red här för 700 år sedan med post – därav namnet Kurirleden. Om inte tanken på alla hästar som trampat över stigarna här ger dig gåshud nog, så får säkert den storslagna naturen håren på armarna att resa sig.

5. Längs stenmurar, stigar och betande får

- Vandra runt Dräggsjön, 7 kilometer

Att gå runt Dräggsjön, och Ramholmens makalösa kulturreservat, är som att resa tillbaka till farfars fars beteshagar. Det här landskapet har inte förändrats mycket sedan sekeskiftet. Öppna hagmarker omges av stenmurar och skogsklädda höjder.