({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Cykla Mountain Bike vid Lassalyckan

Fotograf: Mats Lind

Cykla med barn i Västsverige

Bilfria banvallar och cykelvägar, roliga stigar eller småskaliga öar – i Västsverige finns härlig cykling för hela familjen. Hitta de bästa tipsen på cykelsemester med barn för en eller flera dagars cykling.

Fotograf: Roger Borgelid

Cykelsemester utmed upplevelserika Göta kanal

Att cykla längs Göta kanal är en mycket omtyckt familjeaktivitet. Det är härligt att vistas ute i naturen och att röra på sig när man har semester.

Här cyklar hela familjen alldeles intill vattnet på en bilfri, smal grusväg som förr användes när oxar och hästar drog segelskutor genom kanalen. Längs hela kanalsträckan finns bra boendemöjligheter och flera företag som erbjuder färdiga cykelpaket.

Cykla Göta kanal

 

 

 

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla med barn på Tjörn

Tjörn är en alldeles utmärkt cykelö, som lämpar sig för hela familjen, med sina natursköna vägar och ständiga närhet havet. Gröna cykelskyltar visar vägen utmed öns cykelleder och cykelvägar och underlaget varierar mellan asfalt, smågrus eller annat underlag som funkar bra att cykla på. 

Cykla på Tjörn

 

 

 

Fotograf: Åsa Dahlgren

Cykla på solsäkra Sydkoster

Det är något speciellt att cykla på näst intill helt bilfria Sydkoster. Avstånden på ön är perfekta för en cykeltur tillsammans med familjen. Som bonus får du också en härlig start på dagen när du tar båten ut till Koster – en riktigt fin resa. 

Cykelvägarna på Koster bjuder på många fina och spännande avstickare. Missa inte Sydkosters högsta punkt Valfjäll och ett lunchstopp på härliga Kosters Trädgårdar.

Cykla på Sydkoster

 

 

 

Njut av Ätradalsledens bilfria banvallar 

Ätradalsleden, som löper mellan Falköping och Falkenberg, är en annan familjevänlig cykelsträcka utan störande biltrafik.

Prova att blåsa glas i Limmared, lev stenåldersliv i Ekehagens forntidsby eller upptäck medeltida Torpa Stenhus. Längs vägen kan du sova på en lantgård eller i en sjönära stuga. I söder ansluter Kattegattleden.

Ätradalsleden

 

 

 

Familjeäventyr längs Sjuhäradsrundan

När du cyklar längs natursköna Sjuhäradsrundan får du verkligen en helhetsupplevelse – bilfria och barnvänliga cykelvägar, vacker natur och härligt svalkande dopp.

En cykelsemester längs Sjuhäradsrundan bjuder på massor av spännande upplevelser och har allt ett riktigt familjeäventyr ska innehålla.

Sjuhäradsrundan

 

Andra har också läst