({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Paddla i Dalslands sjöar

Dalsland – ett Sverige i miniatyr

Tusentals sjöar, trollbindande skogar och udda boenden

Det är inte konstigt att landskapet Dalsland kallas för ett Sverige i miniatyr. Här finns allt från skogbeklädda berg till slätter och jordbruk – och sjöar i tusental. Området är klockrent för alla sorters naturupplevelser såsom vandring, paddling och cykling.

Boka din semester nu

Härlig vandring längs Pilgrimsleden

Att pilgrimsvandra i Dalsland är att ta ett steg rakt ut i den fria naturen. Längs vandringen finns mycket att uppleva, inte minst alla sagolika vyer över skogar och sjöar. Det är verkligen en vandringsled för den sanna naturälskaren.

Bo på en lyxig herrgård

Unna dig själv en natt eller två på Baldersnäs Herrgård. Runt herrgården väntar grönskande skogar och en engelsk park att strosa runt i, samt sjön Laxsjön med närliggande bastu och fina paddlingsmöjligheter. Restaurangen serverar förstklassig mat.

Cykla längs Unionsleden

Unionsleden är en av Sveriges nationella cykelleder. Den startar i norska Moss, gör en tur ner i Dalsland och går sedan vidare mot Karlstad. Du cyklar på vindlande grusvägar genom skogar och byar, förbi sjöar och öppna landskap med betande djur.

Paddla i ett av Europas vackraste sjösystem

Dalslands gigantiska sjösystem har tusentals sjöar och är som gjort för paddling. Det finns många öar att göra strandhugg på, och eftersom de flesta sjöarna är långsmala är det nästan aldrig några vågor att tala om. Kanot går att hyra på flera platser.

Spendera natten i ett glashus

Det är inte mycket som slår att somna i en skön säng direkt under den klara stjärnhimlen efter en dag ute i naturen. De spektakulära glashusen som fått namnet The 72 Hour Cabin ligger precis intill en sjö hos Dalslands Aktiviteter och kommer garanterat att bli ett minne för livet.

Unikt designhotell i gammal spannmålssilo

Det som en gång i tiden var ett spannmålslager har nu förvandlats till ett unikt hotell med franska balkonger och högt i tak. Designhotellet Upperud 9:9 ligger precis intill sjökanten och runt knuten passerar Pilgrimsleden Dalsland.

Akvedukten i Håverud

Akvedukten i Håverud är en av Dalslands mest besökta sevärdheter. Här sker det spektakulära mötet mellan landsväg, järnväg och vattenväg. Välj om du vill uppleva platsen från land, slussandes i en kanalbåt eller från vattenytan i en kajak.

Många charmiga boenden

Dalsland stoltserar med många charmiga och annorlunda boenden, såsom Baldersnäs Herrgård, Upperud 9:9 och häftiga glashus hos Dalslands Aktiviteter. Spana även in Håveruds Hotell, Åmåls Stadshotell, Edsleskogs Wärdshus, Nordic Refuge och Swedish Country Living.

Otaliga dopp i det blå

När du semestrar i Dalsland är närmaste badsjö aldrig långt bort. Här kan du njuta av många och långa simturer. Om du vill kan du kombinera badet med en stund i bastun, till exempel i sjön vid Baldersnäs Herrgård eller Upperud 9:9.

Smaka på den lokala maten

Njut av lokala råvaror från Dalslands skogar, sjöar och gårdar. Tips på bra restauranger är Öjentorps Kök på Baldersnäs Herrgård, Stenebygrytan hos Dalslands Aktiviteter och Håfveruds Rökeri & Brasseri.

Boka din semester nu

Välkommen att uppleva allt som Dalsland har att erbjuda. Varför inte boka en rolig paketupplevelse, kanske i kombination med övernattning?

Upptäck fler naturområden