({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Ragnerud Vandringsdestination

Kroppefjälls vildmarksområde i Dalsland

Trolska skogssjöar, vandring och utomhusmatlagning

Det är något mystiskt, ja nästan sagolikt, över vildmarksområdet i Kroppefjäll. Få platser i södra Sverige kan stoltsera med så pass orörd och avskild natur. Här kan du vandra och paddla, njuta av lugnet vid sjökanten och laga mat över öppen eld.

Boka din semester nu

Vildmarksvandra i sagolika skogar

Kroppefjällsleden är en riktig höjdare för dig som söker ett rejält vandringsäventyr i nästintill orörda skogar med många små sjöar och vackra utsiktsplatser. Här har du verkligen chansen att vandra ostört i ditt eget tempo utan att möta någon annan på flera timmar. Magiskt läckert!

Spendera natten i en unik eremitstuga

Vad sägs om en digital detox? En kort bit från Kroppefjäll erbjuder Swedish Country Living ett minst sagt unikt boende i form av en enslig eremitstuga högst upp på ett berg med utsikt över skog och sjö. Stugan har varken el eller vatten, men känns ändå lyxig på något vis.

Laga mat ute i det fria

Det är något visst med att laga mat utomhus över öppen eld. Det smakar liksom lite godare. Hos Kroppefjälls Bed & Breakfast kan du, förutom att övernatta såklart, köpa med dig en matpåse med råvaror från traktens gårdar och tillaga maten själv vid en mysig skogssjö. Snacka om idylliskt!

Paddla längs sjöarna i Dalslands kanal

Dalslands kanal är ett av de mest populära paddlingsvattnen i hela Sverige. Kanalen binds ihop av ett enormt sjösystem med många spännande öar att utforska. Ett förslag är att starta paddlingen vid Swedish Country Living och göra en eller flera dagsutflykter därifrån.

Bastu och boende precis vid sjökanten

Bästa sättet att avsluta en dag ute i naturen? Enligt oss är det med en kall dryck i bastun, blickandes ut över det spegelblanka vattnet och de grönskiftande skogarna runt omkring. Hos Ragnerud Vandringsdestination vid Kroppefjälls naturreservat kan du bada bastu, äta god mat, fiska, paddla, SUP:a och bara njuta av tillvaron.

Strosa runt i den gröna örtträdgården

Låt dig charmas en stund i Örtagården i Dals Rostock. Här kan du under sommaren ta en fika, förföras av den vackra växtligheten, ta en titt i ateljén med tillhörande galleri, gå en runda i hembygdsmuseet och köpa med dig något fint från den lilla gårdsbutiken. Gemytligt så det förslår!

Fler charmiga boenden

Många företag i närområdet erbjuder lugna och naturnära boenden. Förutom ovan nämnda Swedish Country Living, Kroppefjälls Bed & Breakfast och Ragnerud Vandringsdestination kan vi rekommendera Vita Sandars Camping, Håveruds Hotell och Upperud 9:9.

Njut av god mat

Det vimlar inte direkt av lyxkrogar i Kroppefjälls vildmarksområde. Vill du äta riktigt god mat ska du framför allt söka dig till restaurangerna som finns i anslutning till boendeanläggningarna. Ragnerud Kök och Vita Sandars Camping är två trevliga förslag. Och såklart utomhusmatlagningen hos Kroppefjälls B&B.

Boka din semester nu

Många av boendena i området är populära, så det är bra att vara ute i god tid. Om du vill kan du boka övernattning med inkluderade måltider eller matpaket och tips på aktiviteter. Här är några av toppförslagen:

Upptäck fler naturområden