({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Tjörn på Sveriges västkust

Förtrollande skärgård, färska skaldjur och roliga aktiviteter

Tjörn är Sveriges sjunde största ö och ett paradis för dig som vill ha en aktiv semester med vandring, cykling eller paddling. Här varvas saltstänkta klipplandskap med pittoreska kustbyar och en skärgårdsmiljö utan dess like. Och allt inom en timme från Göteborg.

Boka din semester nu

Cykla på semestern

Tjörn är perfekt för dig som vill uppleva njutningsfull cykling på semestern. Ön har flera bilfria cykelleder som tar dig genom det vackra kulturlandskapet till badplatser, fikaställen, loppisar och sevärda utflyktsmål. Cyklar finns att hyra på flera platser.

Vandra längs Kuststigen

Kuststigen är en vacker vandringsled som går längs stora delar av den svenska västkusten. På Tjörn passerar leden förbi Sundsby och Säby, två delsträckor som bjuder på magiska skärgårdsmiljöer och hänförande utsikter. Kuststigen gör även en avstickare ute på ön Dyrön.

Dyrön – mysig ö med vandring och bastubad

Granne med Tjörn ligger ön Dyrön som är en riktig skärgårdspärla. Runt ön går en 5 kilometer lång vandringsled med vackra utsiktsplatser och snäva passager mellan branta klippväggar. Kombinera gärna vandringen med bastu och ett dopp i havet.

Paddla i världens vackraste skärgård

Området kring Tjörn bjuder på fantastiska paddlingsmöjligheter. De små skären och kobbarna runt ön gör att paddlingen blir både upplevelserik och trygg. Här kan du ta en heldagstur med havskajaken och göra mysiga strandhugg för att äta eller bada.

Njut av fisk och skaldjur

När du besöker den svenska västkusten är det givet att äta fisk och skaldjur. Här finns många trevliga restauranger, bland annat Björholmens Marina, Salt & Sill, Stenungsbaden, Magasinet på Härön, Trålverket på Dyrön och Åstols Rökeri.

Konstupplevelser i världsklass

Den unika skulpturparken Pilane är ett måste när du besöker Tjörn. Mitt bland klippor, ängar och betande får står gigantiska skulpturer uppställda. Missa heller inte Nordiska Akvarellmuseet i kustsamhället Skärhamn. Läs mer om Tjörn – Island of Art.

Spendera natten på ett flytande hotell

Kan du inte få nog av havet? Då rekommenderar vi att du checkar in på Salt & Sill – Sveriges första flytande hotell. Vissa av rummen har till och med badstege direkt utanför dörren. Snacka om att somna till vågornas kluckande!

Flera charmiga boenden i området

Det finns gott om spektakulära ställen att övernatta på i området. Förutom Salt & Sill kan du spana in Hav & Logi, Magasinet på Härön, Björholmen Hotell & Marina, Stenungsbaden Yacht Club och Pater Noster.

Boka din semester nu

Välkommen att uppleva allt som Tjörn har att erbjuda. Varför inte boka en smidig paketupplevelse? Kanske i kombination med övernattning. Klicka på länkarna för att läsa mer och boka.

Upptäck fler naturområden