({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Dyrön

Fotograf: White Elk, Södra Bohuslän Turism

Vandra runt Dyrön

Att Dyrön är en liten ö är också dess storhet, här finns allt inom gångavstånd. Njut av stillheten och upplev den vackra naturen från öns vandringsleder där du också har chansen att se de vilda mufflonfåren. Kombinera din vistelse med bastubad och god mat.


Dyrön är en bilfri ö som ligger strax norr om Marstrand. Här bor närmare 200 bofasta men på sommaren fylls ön av båt- och sommargäster. 

Vandring med magisk utsikt

Att strosa runt på Dyrön är avkopplande. Vill du njuta av den hänförande utsikten är det bara att leta upp den 5 kilometer långa vandringsled som löper över ön – en bitvis brant promenad som kräver både friska fötter och bra skor. Utsikten över Marstrandsfjorden är betagande, och längs leden finns såväl informationstavlor som berättar allt du behöver veta, samt utsiktsplatser, bord för ett fikastopp eller bänkar för återhämtning. Har du tur kan du få se några av de femtio-sextio vilda mufflonfår som finns på ön.

Vandra Dyrön runt

Längd: 5 km

Tidsåtgång: ca. 1,5 timme

Svårighetsgrad: svår

Terräng: bergiga stigar, spänger och trappor

 

Fyll picknickkorgen med godsaker

I öns lilla välsorterade matbutik ICA Dyröboden, finns ett café med lunchservering som är öppet året runt. Bestäm själv om du vill kika in på en bit mat eller om du hellre vill beställa något gott från butiken och få det levererat till bastun. 

Middag på Trålverket

Med bästa läget i Dyröns norra hamn ligger Trålverket, en restaurang som erbjuder Bohuslänsk mat i ett gammalt Trålverk. Välj att sitta ner på någon av de fina uteplatserna, på en vindskyddad innergård eller inne med utsikt över Dyröns Norra hamn.

****

Missa inte detta på Dyrön!

Bastubad med havsutsikt

Bara tio meter från havet, vid Dyröns södra udde, ligger Dyröbastun. Bastun är öppen att boka för alla året runt. 

Besök den lokala silversmeden

Ett par hundra meter från Nordhamnen ligger Dyröns guld- och silversmed Tintin Halldings ateljé. Titta gärna in och botanisera bland alla vackra smycken.