({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Hundbad - Här kan du bada med hund i Västsverige

Många hundar älskar att bada, men det finns en del att tänka på när man badar med hund på allmän badplats. Vi har listat populära hundbad och hundstränder nära Göteborg och i Västsverige. Ta med vovven på en svalkande hundsim!

 

Västkusten

Strömstad

  • Saltö naturreservat - på Saltö finns fina badmöjligheter med både sandstrand och bad från klippor.

  • Västra Rossö, Kockholmen naturreservat - vid parkeringen till naturreservaten ligger Saltpannan, en lång klipp- och sandstrand med gott om utrymme.

  • Nötholmen naturreservat – området har ca 3 km natursköna stigar i omväxlande skog och strandnära miljöer.  Här finns bad från bådeklippor och små stränder.

  • Kosteröarna naturreservat – de två huvudöarna Nord- och Sydkoster är perfekta att upptäcka till fots längs stigar och markerade leder. Här finns gott om badplatser och många ligger nära Kosterbåtens angöringsbryggor.

 

Sotenäs

  • Hunnebostrand - strax norr om Amundalens badplats finns nu ett hundbad som är tydligt utmärkt med skylt. Följ promenaden i nordlig riktning så ligger platsen cirka 100 meter efter Amundalens badplats.

  • Bua hed - nära färjeläget till Malmön hittar man detta natursköna område med vidsträckta kustljunghedar och fina badstränder.

 

 

Västergötland

Trollhättan

  • Knorren - i Trollhättan finns en hundbadplats på Knorren. Under vinterhalvåret, mellan 1 september - 31 maj, får hundar även vistas på badplatserna vid Öresjö, Sjölanda och Gravlången.

 

Vänersborg 

  • I Vänersborg finns inget allmänt förbud mot att ta med sin hund till stranden. Hundar är därmed välkomna på alla kommunens badplatser så länge de hålls kopplade. 

 

Karlsborg

  • Vanäs Udde - ligger vackert belägen i Vättern och utgör den plats där Karlsborgs fästning vilar. Här kan du kombinera hundbad med spännande miljöer, historiska byggnader och underskön natur.

 

Borås

 

Guide till att resa med hund

Ta med hunden till Göteborg och Västsverige! Det finns mycket roligt att göra med hund och många platser välkomnar dig och din fyrfota vän lite extra. Här hittar du tips på hundvänliga upplevelser för dig som vill semestra med hund.