Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

5 smultronställen att uppleva med barn

De är nyfikna, spontana, frågvisa och alldeles underbara. Det är naturligtvis barn vi pratar om.

Vi gör allt för dem, hittar på roliga aktiviteter och upplever spännande platser tillsammans. Nedan har vi listat våra 5 smultrontips att göra med barnen. 

Aspö Gård Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På Aspö Gård kan du under sommaren hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan för de små. Under säsongen arrangeras olika spännande aktiviteter, som exempelvis lammets dag eller äggmålning. När ni ändå är där, passa på att ta en fika på det mysiga gårdscaféet!(Aspö Gård har endast öppet sommartid).

Skogsmulleriket | Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för familjen.  Längs vägen runt sjön finns både grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord. Husen är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00. 

Liten blond flicka i keps tittar och lyssnar fascinerat på Skogsmulle

Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

Elins mysteriumFölj med helgonet Elin på ett mysterium genom Skövdes historia! Elins mysterium är en app för Ipad som du laddar ned gratis från App Store. Tillsammans följer ni Elin som har hittat en mystisk bok. Spelet börjar utanför Stadsbiblioteket i Skövde och tar er till olika platser i staden. Om ni inte har en egen Ipad med inbyggd GPS finns några att låna på Skövde Turistbyrå och Skövde Stadsbibliotek. 

 

“Besök spännande platser tillsammans
och väck fantasin till liv” 

 

Billingen bikepark En härlig och utvecklande aktivitet för besökare i alla åldrar. På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i den helt nyanlagda pumptrackbanan. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines. Svårigheten är anpassad efter barn och nybörjare och är kategoriserad som grön och blå på den internationella skalan. På Billingens fritidsområde finns det även flera grillplatser och vindskydd. 

Kille i neonfärgad tröja och svarta byxor hoppar fram med sin orange mountainbike på den asfalterade pumptrackbanan.

Fotograf: Tobias Andersson

 

Garparör | Ett paradis för barnen. Vandring i Garparörs naturreservat blir snabbt en favorit hos barnen! Här promenerar du fram genom perfekta picknickmarker på den lilla strövstigen som tar dig runt i reservatet. Den tar dig fram genom både hagmarker och ängar, och går förbi en klapperstensvall från tiden då inlandsisen smälte. I den västra delen träffar du på grova, hamlade lindar med fascinerande formationer och här väcks verkligen fantasin till liv! Vad kan du se bland trädstammarna?

 

Fler spännande upplevelser