({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jesper Anhede

6 smultronställen att uppleva med barnen

De är nyfikna, spontana, frågvisa och alldeles underbara. Det är naturligtvis barn vi pratar om.

Vi gör allt för dem, hittar på roliga aktiviteter och upplever spännande platser tillsammans. Nedan har vi listat våra 6 smultrontips att göra med barnen. 

1. Aspö Gård Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På Aspö Gård kan du under sommaren hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan för de små. Under säsongen arrangeras olika spännande aktiviteter, som exempelvis lammets dag eller äggmålning. När ni ändå är där, passa på att ta en fika på det mysiga gårdscaféet!(Aspö Gård har endast öppet sommartid).

2. Skogsmulleriket | Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för familjen.  Längs vägen runt sjön finns både grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord. Husen är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00. 

Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

 

“Besök spännande platser tillsammans
och väck fantasin till liv” 

 

3. Balthazar Science Center | På Balthazar Science Center får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap, teknik och matematik. Här får du testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda din kreativitet. På Balthazar finns något för alla åldrar och till och med mamma och pappa kan få gnugga geniknölarna. 

Fotograf: Tuana


4. Pumptrackbanorna på Billingen Skövde |
 En härlig och utvecklande aktivitet för besökare i alla åldrar. På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i de två pumptrackbanorna. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines. Svårigheten är anpassad efter barn och nybörjare och är kategoriserad som grön och blå på den internationella skalan. Runt om på Billingens fritidsområde finns det även flera grillplatser och vindskydd.

Fotograf: Tobias Andersson

 

5. Garparör naturreservat | Ett paradis för barnen. Vandring i Garparörs naturreservat blir snabbt en favorit hos barnen! Här promenerar du fram genom perfekta picknickmarker på den lilla strövstigen som tar dig runt i reservatet. Den tar dig fram genom både hagmarker och ängar, och går förbi en klapperstensvall från tiden då inlandsisen smälte. I den västra delen träffar du på grova, hamlade lindar med fascinerande formationer och här väcks verkligen fantasin till liv! Vad kan du se bland trädstammarna?

6. Lekplatser i centrum | I den mysiga, gröna parken Boulognerskogen kan hela familjen njuta i den lilla badsjön. Intill sjön finns grillplatser och en rolig lekplats för de små. Parken ligger bara ett stenkast från Skövde Resecentrum. I den lummiga miljön i Kyrkparken finns en inspirerande lekplats med svalkande vattenlek för varma dagar. Förläng lekstunden genom att köpa med en sallad från en närliggande affär eller restaurang i centrum. Tips! Ladda ner appen "Playway" för att se fler lekplatser i Skövde (och hela Sverige).

Fotograf: Tobias Andersson

Fler spännande upplevelser