({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fyra små barn sitter bakom varandra på en lång trästock. Barnet längst fram har en ratt på en trästolpe framför sig.

Fotograf: Tobias Andersson

Skövde med liten plånbok

  • 19 apr, 2024

Härliga naturupplevelser, informativa app-vandringar och föremål från förr - det behöver inte vara dyrt för att vara roligt! Här har vi listat några guldkorn att göra med barnen i Skövde som är snälla för plånboken.

Fotograf: Gustaf Elias

heart F3BC39.jpg Skogsmulleriket

Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön på berget Billingen. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Här lär du dig massor om djur och natur, och kan dessutom leka på Fjällfinas naturlek. Längs den asfalterade slingan finns också flera grillplatser för den som vill förlänga utflykten med grillmys. Ett spännande utflyktsmål för hela familjen som är öppet året runt. 

LÄS MER OM SKOGSMULLERIKET 

 

Fotograf: Micaela Persson

heart F3BC39.jpg Aspö gård

Under vår och sommar kan du som besökare på Aspö gård hälsa på grisar, kor och getter. Du kan också klappa söta kaniner eller prata med ankor och höns. På området finns en hinderbana för barnen och en mindre badsjö. Det är helt gratis att besöka gården. 

LÄS MER OM ASPÖ GÅRD

 

Fotograf: Mårten Bergkvist

heart F3BC39.jpg Boulognersskogen

I den mysiga, gröna stadsparken Boulognerskogen kan hela familjen njuta. Här finns en liten badsjö, en fin lekplats och stora ytor för hopp och lek. Intill sjön finns även grillplatser. Och bäst av allt, parken ligger bara ett stenkast från Skövde Resecentrum.

LÄS MER OM BOULOGNERSKOGEN 


Fotograf: Tobias Andersson

heart F3BC39.jpg Kyrkparken

I den lummiga miljön i Kyrkparken finns en fin lekplats som lockar till lek med svalkande vatteninslag för varma dagar. Förläng lekstunden genom att köpa med en sallad från en närliggande affär eller restaurang i centrum.

Tips! Ladda ner appen "Playway" för att se fler lekplatser i Skövde (och hela Sverige).

 

Fotograf: Foto Skövde kommun

heart F3BC39.jpg Skövde kulturhus

Mitt i Skövde centrum ligger Skövde Kulturhus. Kulturhuset blev det första i sitt slag i Sverige när det byggdes 1964 och samlade både teater, biograf, bibliotek och konsthall under ett och samma tak. Att  slå sig ner en stund på stadsbiblioteket, läsa en bok i en mysig hörna, botanisera bland ännu fler böcker och kanske låna med sig några hem brukar vara poppis hos barnen. I konsthallen finns en speciell avdelning för barn där de kan gå på upptäcktsfärd bland konstverken, skapa sin egen konst på pixelväggen eller göra en stop motion-film. Här ordnas också olika aktiviteter för barnen med jämna mellanrum. Kika i evenemangskalendern för mer info! 

LÄS MER OM SKÖVDE KULTURHUS

 

Fotograf: Foto Skövde kommun

heart F3BC39.jpg Skövde stadsmuseum

Skövde Stadsmuseum är platsen som ger liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av stora samlingar av föremål, texter och fotografier. I museet kan du besöka den permanenta basutställningen, testa det interaktiva rummet och titta på de fantastiska museiföremålen i det öppna magasinet. Missa inte heller de tillfälliga utställningarna! Det kostar inget att besöka Skövde Stadsmuseum. Många av stationerna i utställningen är interaktiva, perfekt för barn och vuxna som vill lära på ett lekfullt sätt!

LÄS MER OM SKÖVDE STADSMUSEUM

Fotograf: Tuana

heart F3BC39.jpg Balthazar Science Center

Balthazar Science Center är en plats där ni kan uppleva naturvetenskap, teknik och matematik i spännande och inspirerande miljöer. Det kostar förvisso en liten peng att gå in men väl inne har ni tillgång till mängder av experimentstationer där ni får samarbeta, använda er kreativitet och lösa problem tillsammans. Balthazar har även ett café där du också får lov att sätta dig för att äta medhavd fika. 

LÄS MER OM BALTHAZAR SCIENCE CENTER

 

heart F3BC39.jpg Elins mysterium

Tänk om du kunde resa bakåt i tiden och uppleva en del av historien. Du vet, sånt som hör till det förflutna och som vi idag bara hört berättelser om eller läst i en historiebok. Elinmysteriet är det interaktiva AR-spelet (AR = augmented reality) som med glimten i ögat tar dig med på en historisk resa genom Skövde centrum. 

LÄS MER OM ELINS MYSTERIUM

 

Fler aktiviteter snälla mot plånboken: