Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

Matfestivalen - mat, musik och glädje!

Matfestivalen Skövde är en av de äldsta stadsfestivalerna i hela landet. Den startade redan 1989 som Grill-SM och förvandlades året därefter till Matfestivalen.

Sista helgen i augusti fylls varje år hela Skövde med ett härligt myller av glada människor, mat och musik. Med maten i fokus samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge besökaren en kulinarisk upplevelse. Från scenen flödar toner av pop, rock och allt däremellan från artister som besöker festivalen, kända som okända. En helg när hela Skövde fullständigt bubblar av matglädje. Varmt välkommen!

Hertig Johans gata:

En nyhet för i år är att Matfestivalen flyttar ut från Kyrkparken. Längs hela Hertig Johans gata och området mot Kulturhustorget breder istället ett enda stort serveringsområde ut sig fyllt med restaurangtält och trevliga platser att slå sig ner på för att njuta av en god smakportion eller två. En plats där ett flertal olika lokala krögare i vanlig ordning flyttat ut på gatan och erbjuder dig matglädje serverat på en tallrik.

Närbild på en kvinna som äter från en färgglad maträtt på en tallrik.

Fotograf: Tobias Andersson

Hertig Johans torg: 

På Hertig Johans torg är det den lokala maten som står i fokus i Skafferiet. Här hittar du människor som brinner för det lokala mathantverket. En plats där du kan ströva runt bland exempelvis grönsaker, kött, ost, marmelad, korv och njuta av mat tillagad på schyssta råvaror. På torget står även en scen som under dagarna två bland annat gästas av olika kockar och trevlig musikunderhållning. 

I Skafferi Hertig Johan hittar du fräscha råvaror från lokalproducenter i området. Skafferiet är platsen dit du kan komma för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap om det lokala mathantverket och kanske samtidigt köpa med dig något gott till middagen med vännerna.

En man i hatt och glasögon håller en korg med grönsaker.

Fotograf: Tuana


Kulturhustorget:

En nyhet på festivalområdet i år är det nybyggda kulturhustorget. Här hittar du scenen där flera artister bjuder på härlig stämning under festivaldagarna. 

Man i stort och ståtligt skägg står i publikhavet och njuter av musiken på scen.

Fotograf: Tobias Andersson

 

Fri entré:

Matfestivalen är en stadsfestival utan några entréavgifter. Alla är välkomna att ströva omkring på området, kika runt, njuta av stämningen och lyssna på artister. Vill man däremot äta en smakportion från restaurangtälten gör man det enklast genom att köpa ett mathäfte. 

 

Öppettider:

Fredag 28 augusti 2020:
Hela festivalområdet 15.00-24.00
Skafferi Hertig Johan 11.00-19.00

Lördag 29 augusti 2020
Hela festivalområdet 12.00-24.00
Skafferi Hertig Johan 11.00-19.00

 

Sandtorget:

Söt sockervadd, snurrande chokladhjul och fartfyllda karuseller. På Sandtorget hittar du Axels tivoli som håller igång under hela matfestivalshelgen.

En färgglad karusell uppe bland molnen

Fotograf: Tuana

 

Välkommen till Matfestivalen - 31 år av matglädje!

 

Med reservation för ändringar