Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

Matfestivalen - mat, musik och glädje!

Matfestivalen Skövde är en av de äldsta stadsfestivalerna i hela landet. Den startade redan 1989 som Grill-SM och förvandlades året därefter till Matfestivalen.

Med maten i fokus fylls hela Skövde centrum med extra liv och rörelse i slutet av augusti. Den 31/8-1/9 2018 samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge besökaren en kulinarisk upplevelse. Från scenen flödar det vackra toner av pop, rock och allt däremellan från artister som besöker festivalen, kända som okända. Skövde fullständigt bubblar av energi, mat, musik och glädje. Ta med päronen, ett sött eller surt syskon, bullbakande mormor, godaste kompisen eller njut av det bästa sällskapet – ditt eget.

Matfestivalen är uppdelad i 3 områden:

Kyrkparken:

Kyrkparken bubblar av energi, dofter och musik. Här finner du alla restauranger, scenen med skön underhållning och hela serveringsområdet. Mat, gemenskap och musik. Visst låter det som en perfekt kväll? Det är precis vad Kyrkparken bjuder på! För den trogne matfestivalsbesökaren kommer festivalområdet i år att se lite annorlunda ut än vanligt. Detta på grund av den ombyggnation som pågår i delar av Kyrkparken. Istället fyller vi hela Hertig Johans gata med god och väldoftande mat. Den del av Kyrkparken som det inte byggs i är öppen precis som vanligt. Klicka här för att se festivalkartan i en pdf!

Hertig Johans torg: 

Saluhallen såg ljuset första gången 2007. Idag har den växt sig populär och är en riktigt populär del av Matfestivalen. I Saluhallen hittar du fräscha och lokalproducerade råvaror. Det är platsen dit du kan komma för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap.

Barnens Matfestival kan alla små busfrön äta gott, leka, springa och göra slut på energi. En perfekt oas för barnfamiljen!

Sandtorget:

Söt sockervadd, snurrande chokladhjul och fartfyllda karuseller. På Sandtorget hittar du Axels tivoli som håller igång under hela matfestivalshelgen.

Öppettider för Matfestivalen:

Fredag 31 augusti kl. 15.00 - 24.00

Lördag 1 september kl. 12.00 - 24.00

Välkommen till Matfestivalen – den lokala festivalen som sjuder av glädje!

 

Med reservation för ändringar