Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

Matfestivalen - mat, musik och glädje!

Matfestivalen Skövde är en av de äldsta stadsfestivalerna i hela landet. Den startade redan 1989 som Grill-SM och förvandlades året därefter till Matfestivalen.

Med maten i fokus fylls hela Skövde med extra liv och rörelse i slutet av augusti. Den 30-31 augusti samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge besökaren en kulinarisk upplevelse. Från scenen flödar toner av pop, rock och allt däremellan från artister som besöker festivalen, kända som okända. Skövde fullständigt bubblar av energi, mat, musik och glädje. 

Matfestivalen är uppdelad i 3 områden:

Kyrkparken:

Kyrkparken bubblar av energi, dofter och musik. Här finner du  restaurangtält och scen med skön underhållning. Mat, gemenskap och musik. Visst låter det som en perfekt kväll? Det är precis vad Kyrkparken bjuder på! 

Hertig Johans torg: 

Inför Matfestivalens 30-årsjubileum har den populära Saluhallen fått nya kläder och går numera under namnet Skafferi Hertig Johan. Här hittar du fräscha råvaror från lokalproducenter i området. Skafferiet är platsen dit du kan komma för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap.

Brasserie Hertig Johan är ett av Matfestivalens nya tillskott. Här kan du slå dig ned med nära och kära och njuta av vällagad mat skapad på råvaror från Skafferi Hertig Johans lokalproducenter.

Food Court Hertig Johan är en annan av årets nyheter. Afghansk mat, gelato eller stekt ost? Ni behöver inte vara överens i sällskapet om var ni ska gå och äta, ja faktum är att ni inte ens behöver vara överens om ni vill äta förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Hämta godheter från olika ställen och slå er sedan ned och ät tillsammans.

Barnens Matfestival kan alla små busfrön äta gott, leka, springa och göra slut på energi. En perfekt oas för barnfamiljen!

Sandtorget:

Söt sockervadd, snurrande chokladhjul och fartfyllda karuseller. På Sandtorget hittar du Axels tivoli som håller igång under hela matfestivalshelgen.

Se karta över festivalområdet (pdf). 
Se programmet för hela helgen. 

Välkommen till Matfestivalen - 30 år av matglädje!

 

 

 

 

Med reservation för ändringar