({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Matfestivalen - mat, musik och glädje!

Matfestivalen Skövde är en av de äldsta stadsfestivalerna i hela landet. Den startade redan 1989 som Grill-SM och förvandlades året därefter till Matfestivalen.

 

Sista helgen i augusti fylls varje år hela Skövde med ett härligt myller av glada människor, mat och musik. Med maten i fokus samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge besökaren en kulinarisk upplevelse. Från scenen flödar toner av pop, rock och allt däremellan från artister som besöker festivalen, kända som okända. En helg när hela Skövde fullständigt bubblar av matglädje. Varmt välkommen!

Hertig Johans gata

Längs hela Hertig Johans gata och området mot Kulturhustorget breder ett enda stort serveringsområde ut sig fyllt med restaurangtält och trevliga platser att slå sig ner för att njuta av en god smakportion eller två. En plats där ett flertal lokala krögare i vanlig ordning flyttat ut på gatan och erbjuder dig matglädje serverat på en tallrik.

Fotograf: Tobias Andersson

Hertig Johans torg

På Hertig Johans torg är det den lokala maten som står i fokus i det vi gärna kallar "Skafferiet". Här hittar du människor som brinner för det lokala mathantverket. En plats där du kan ströva runt bland exempelvis grönsaker, kött, ost, marmelad, korv och njuta av mat tillagad på schyssta råvaror. På torget står även en scen som under dagarna två bland annat gästas av olika kockar och stämningsfull musikunderhållning. 

I Skafferiet hittar du fräscha råvaror från lokalproducenter i området. Skafferiet är platsen dit du kan komma för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap om det lokala mathantverket och kanske samtidigt köpa med dig något gott till middagen.

Fotograf: Tuana

Kulturhustorget

Intill kulturhustorget hittar du scenen där flera artister bjuder på härlig stämning under festivaldagarna. 

Fotograf: Tobias Andersson

Sandtorget

Söt sockervadd, snurrande chokladhjul och fartfyllda karuseller. På Sandtorget hittar du Axels tivoli som håller igång under hela matfestivalshelgen.

Fotograf: Tuana

Fri entré

Matfestivalen är en stadsfestival utan några entréavgifter. Alla är välkomna att ströva omkring på området, kika runt, njuta av stämningen och lyssna på artister. Vill man däremot äta en smakportion från restaurangtälten gör man det enklast genom att köpa ett mathäfte. 


Välkommen till Matfestivalen - en helg fylld av matglädje!

Här ser du hela festivalprogrammet!

Med reservation för ändringar.