({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En tjej och en kille står och pratar med varandra och skrattar.

Fotograf: Tobias Andersson

Matfestivalens områden

Hertig Johans gata och Kyrkparken

Längs hela Hertig Johans gata och Kyrkparken breder ett enda stort serveringsområde ut sig fyllt med restaurangtält och trevliga platser att slå sig ner för att njuta av en god smakportion eller två. En plats där ett flertal lokala krögare i vanlig ordning flyttat ut på gatan och erbjuder dig matglädje serverat på en tallrik. I Kyrkparken finns också ett härligt område med aktiviteter för alla barn och ungdomar. 

 

Hertig Johans torg

På Hertig Johans torg är det den lokala maten som står i fokus i det vi kallar "Skafferiet". Här hittar du människor som brinner för det lokala mathantverket. En plats där du kan ströva runt bland exempelvis grönsaker, kött, ost, marmelad, korv och njuta av mat tillagad på schyssta råvaror, från lokala producenter i området.

Skafferiet är platsen dit du kan komma för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap om det lokala mathantverket och kanske samtidigt köpa med dig något gott till middagen.

På torget står även en scen som under dagarna två bland annat gästas av olika kockar och stämningsfull musikunderhållning. 

Kulturhustorget

På Kulturhustorget hittar du scenen där flera artister bjuder på härlig stämning under festivaldagarna. 

Fri entré

Matfestivalen är en stadsfestival utan några entréavgifter. Alla är välkomna att ströva omkring på området, kika runt, njuta av stämningen och lyssna på artister. Vill man däremot äta en smakportion från restaurangtälten köper man det via swish eller betalkort. 

 

Till startsidan >>