({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En man och hans hund står på en bro och blickar ut över den omgivande naturen i höstskrud.

Fotograf: Mårten Bergkvist

3 naturreservat för höstutflykten

Omfamna höstens sprakande färger i de vackra skogarna runt Skövde. Vi har samlat 3 tips på naturreservat som är perfekta för den där härliga höstutflykten.

Djupedalsgrottans naturreservat 

På Klyftamon, strax utanför Timmersdala, hittar du denna relativt nya pärla i Skövdes naturreservatsfamilj. I Djupedalsgrottans naturreservat träffar du på i stort sett orörd tallskog och ett sällan skådat lugn. Om du går på upptäcktsfärd i den trolska skogen kan du bland annat hitta den grotta som gett namnet till naturreservatet – Djupedalsgrottan. I dessa skogar finns inga stigar eller vandringsleder, så tänk på att ta på dig rejäla skor och utrusta dig med GPS. 

Naturreservat Silverfallet Karlsfors 

Silverfallet utanför Skövde är en underbar plats att besöka året om. Under hösten brukar bäckfåran vara ganska torr, men i gengäld belönas du med ett magiskt höstljus. På hösten är det extra spännande att följa bäckfåran både uppåt och nedåt, för då kommer du åt platser som är svåra att ta sig till när vattnet porlar om våren.

Garparörs naturreservat 

Vill du besöka ett varierat naturreservat som bjuder både på äldre åkerlappar, lövskogar och fornlämningar är Garparör platsen för dig. Här kan du vandra den ca 2,5 kilometer långa vandringsleden som tar dig genom den vackraste naturen i reservatet. Om hösten är bokskogen i reservatets nordvästra delar extra vacker. Karta med vandringsled.