({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två flickor sitter bredvid varandra och skrattar samtidigt som de äter korv med bröd ute i snön. Den ena har på sig en blå jacka och rosa mössa, den andra röd jacka och blå mössa.

Fotograf: Tobias Andersson

Vinterbus för familjen

Gör en utflykt till Skövde med aktiviteter för hela familjen. Vi har samlat tips på mysiga grillplatser, de bästa pulkabackarna och isbanor för härlig skridskoåkning. Packa gärna med något att grilla och lite varm choklad för att förgylla vinterdagen tillsammans.

 

Skridskoåkning

En riktig klassiker bland vinteraktiviteterna är skridskoåkning. En aktivitet som alla i familjen kan göra på sina egna villkor. Välj mellan den naturnära isbanan under tak uppe på berget Billingen eller inomhus på Billingehov.

Fotograf: Micaela Persson

För den som vill kombinera sin tur på isen med andra utomhusaktiviteter är Arena Billingen ett perfekt val med fin skridskoåkning utomhus under tak. Isbanan ligger centralt på berget intill Billingecenter >> och resten av utbudet på berget. Isbanan drivs av Skövde Bandy som erbjuder allmänheten att åka skridskor under särksilda tider. Se tider här >>

På Lillegården hittar du ishallen Billingehov. Här åker du skridskor inomhus och kan enkelt kombinera aktiviteten med både andra aktiviteter på Lillegården >>. Isbanan är öppen för allmänheten som kan åka skridskor under särkilda tider. Läs mer om Billingehov och se tider här >>

Fotograf: Tuana


Pulkabackar

Ett säkert kort för en lyckad vinterdag är en tur till pulkabacken. I Skövde finns det många bra backar för en åktur med pulkan. Gamla Billingebacken hittar du på höger sida längs Alhyddevägen precis vid sista stigningen upp på berget. En ganska brant backe, som dessutom har en underbar vy över Skövde. Som tur är har backen även en mindre brant del i mitten av backen där det går precis lika bra att hoppa på.

På andra sidan berget vid Stora Kulhult utanför Lerdala finns en härlig pulkabacke för stora som små. Hir kommer många barn och vuxna för att spendera härliga vinterdagar tillsammans. Parkerar gör du enklast vid folkparken Gröna Lund och sedan har du pulkabacken rakt över gatan. Och du, glöm inte ta med picknick att avnjuta i backen.

Fotograf: Tuana

I naturresevatet Ulveksbackarna finns massor av backar att välja på. Nivåskillnaderna mellan de högsta topparna och djupaste dalarna är ända upp till 30 meter. Åk dit och upptäck det fina camélandskapet med pulka, bob eller stjärtlapp.

Se fler pulkabackar här >>

Grillplatser

Ta med familjen ut på ett äventyr i naturen med stopp för lite mys vid en grillplats! På Billingen finns flera bra grillplatser med vindskydd runt de två sjöarna Hållsdammen och Åsbotorpsjön försedda med ved. Runt Åsbotorpsjön finns dessutom en tillgänglighetsanpassad asfalterad promenadslinga på cirka 2 kilometer med fin utsikt över Skövde.

Fotograf: Tobias Andersson

Intill stora parkeringen ligger Aktivitetsplats Äventyret, ett riktigt tillhåll för barnfamiljen. Här finns möjlighet att grilla på två ställen, ved brukar finnas i låda intill, vill man grilla med kol får man ta med sig eget. Ladda ner en karta (pdf) över grillplatserna på Billingen >>

Utanför fritidsområdet, vid de imponerande diabaspelarna vid Ryds grottor >>, finns en grillplats med vacker utsikt över Skaraborg som även den är försedd med ved. En liten bit därifrån finner du även fornborgen Ymningsborg med två grillplatser och vacker utsikt. Vill man vara helt säker på att få grilla sin mat kan det dock vara en god idé att ta med egen ved ifall den tagit slut. 

Fotograf: Ann Walldén