({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Vinterbus för familjen

Gör en utflykt till Skövde med aktiviteter för hela familjen och njut av en trevlig stund tillsammans.

 

Vi har samlat tips på mysiga grillplatser, de bästa pulkabackarna och isbanor för härlig skridskoåkning. Packa gärna med tillbehör för att grilla och lite varm choklad för att förgylla vinterdagen med familjen.

Skridskoåkning | Välj mellan den naturnära isbanan uppe på berget Billingen eller inomhus på Billingehov. Billingens isbana ligger centralt på berget intill Billingecentrat och är en konstfrusen isbana. Isbanan drivs av Skövde Bandy som erbjuder allmänheten att åka skidor under särksilda tider, se tider här! Billingehov är öppen för allmänheten att åka skridskor under särkilda tider, läs mer om det här!

  • Fotograf: Tuana

  • Fotograf: Tuana

Pulkabackar | Gamla Billingebacken är en ganska brant backe, för ett llite lugnare tempo så åker du från halva backen. Är man däremot lite våghalsig kan man åka hela vägen från toppen där du har en underbar utsikt över Skövde. Vid Stora kulhult finns en härlig pulkabacke för stora som små, glöm inte ta med picknick att avnjuta vid backen. I naturresevatet Ulveksbackarna finns en massor av backar att välja på,  nivåskillnaderna mellan de högsta topparna och djupaste dalarna är ända upp till 30 meter. Åk dit och upptäck de fina camélandskapet. 

Grillplatser | På Billingen finns flera bra grillplatser och vindskydd. Vid de två sjöarna Hållsdammen och Åsbotorpsjön i Billingens fritidsområde hittar du fina grillplatser med vindskydd och rastbord, försedda med ved. Runt Åsbotorpsjön finns också en tillgänglighetsanpassad asfalterad promenadslinga på cirka 2 kilometer med fin utsikt över Skövde. Intill stora parkeringen ligger Aktivitetsplats Äventyret, ett riktigt tillhåll för barnfamiljen. Här finns möjlighet att grilla på två ställen, ved brukar finnas i låda intill, vill man grilla med kol får man ta med sig eget. HÄR hittar du en karta över grillplatserna.

Utanför fritidsområdet, vid de imponerande diabaspelarna vid Ryds grottor finns en grillplats med vacker utsikt över Skaraborg som är försedd med ved. En liten bit därifrån finner du även fornborgen Ymningsborg med två grillplatser och vacker utsikt. 

Fotograf: Martin Maars