({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Kulturweekend i Skövde

I Skövde finns ett rikt kulturutbud med allt från teater, konserter och musikaler till stand up, konstutställningar och opera. Skäm bort dig själv och en vän med en helg fylld med kulturella upplevelser, middagar och avslappnat hotellmys. En liten paus i vardagen helt enkelt. Vi ger dig förslag på en härlig helg i Skövde, i kulturens tecken!

 

 

BOENDE | Som en gul pärla idylliskt belägen i lummig grönska intill Karstorpssjön ligger Karstorp Säteri. Ett mysigt boende i herrgårdsmiljö med en spännande historia. Varje morgon väntar en stor frukostbuffé på er i den KRAV-certifierade restaurangen - ett perfekt sätt att starta dagen. För den som känner för en promenad på morgonkvisten finns en vacker slinga i naturen bara några steg från säteriet runt en spegelblank sjö. På säteriet råder ett lantligt lugn trots att boendet ligger bara några kilometer från centrum. Med kollektivtrafik i nära anslutning tar ni er enkelt till dagens aktiviteter i stadskärnan. 

Läs mer och boka: karstorp.se
Telefonnummer: 0500-47 28 00

Fler hotell i Skövde hittar du här >>

Fotograf: Thomas Harrysson

 

DAG 1

SKÖVDE KONSTMUSEUM | Beläget i Sveriges allra första kulturhus ligger Skövde konstmuseum. Ett konstmuseum som under lång tid arbetat kring genus och jämställdhet. Här kan du se en unik konstsamling från basutställningen med konstnärer som Elli Hemberg, Anna Sjödahl och Ester Henning. Förutom basutställningen varvas här även intressanta tillfälliga utställningar från både internationella och nationella konstnärer.  

Fotograf: Tobias Andersson

 

LUNCH PÅ RESTAURANG SÄLLSKAPET | Efter många reflektioner, funderingar och intressanta samtal som konst ofta väcker kan det vara skönt att ta en lunch eller fika på bottenplan i Skövde Kulturhus. Där ligger Restaurang Sällskapet. Med stora glasfönster från golv till tak som vetter ut mot kulturhustorget äter ni i en mysig, modern och ombonad miljö där man gärna sitter kvar länge och pratar.   

 

GUIDAD VANDRING PÅ EGEN HAND | I Skövde finns vacker offentlig konst och kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Gratisappen Skövde Streetmuseum tar dig med på äventyr på olika teman där du kan uppleva staden ur ett perspektiv som du kanske aldrig tänkt på förut. Följ med i arkitekten Hans-Erland Heinemans fotspår, konstvägar fulla med offentlig konst eller lär dig mer om byggnader som en gång varit men inte längre finns kvar. 

Fotograf: Skövde Stadsmuseum

 

KVÄLLENS MIDDAG PÅ LOKALA RÅVAROR | Efter ett besök på Den Lilla Krogen går ingen hungrig. Det här är restaurangen som har "det". Mysig ombonad miljö, utmärkt service och såklart - mat i toppklass. Med en meny som varierar efter säsong lagar de mat på så mycket närproducerade och ekologiska råvaror som det bara är möjligt. 

Fotograf: Tobias Andersson

 

SKÖVDE STADSTEATER | På Skövde stadsteater finns ett brett utbud med allt från lokala uppsättningar till kända artister med turnérande föreställningar. Kvällens underhållning fixar du och vännen alltså lätt genom att boka biljetter till någon av alla de föreställningar som sker på Stadsteatern, och på andra håll i Kulturhuset också för den delen. På ticketmaster kan ni också boka biljetter till Arena Skövde där flera stora konserter hålls. 

 

DAG 2

LUNCH MED KONSTUTSTÄLLNING | Vad sägs om lunch i en ståtlig byggnad från 1888? Anrika Hotell Scandic Billingen har inte bara en stor vacker byggnad att erbjuda sina gäster, de serverar även en stor härlig lunchbuffé som avslutas med en kaffe och något sött från dessertbordet. Med mätta magar rundar ni sedan av lunchen med en sväng i lobbyn där ni kan förundras över de tillfälliga konstutställningarna från lokala fotografer och konstnärer som pryder väggarna.   

 

Fler tips på kulturaktiviteter hittar du här. Så ring upp den där vännen som du vill skämma bort och boka in en kulturweekend i Skövde! 

 

Du kanske också gillar: