({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Sex staplade kaffekoppar står på rad

Fotograf: Micaela Persson

Loppisguide Skövde

Det kan vara svårt att hitta de där riktigt bra loppisfynden. Vi har satt ihop en liten guide som hjälper dig att navigera rätt i djungeln av loppisar och second hand-butiker.


Hyllor från golv till tak, fyllda med gammalt vackert Rörstrandsporslin, handmålade kaffekvarnar och emaljgrytor. Utmed väggarna står sockerlådorna uppradade och trängs med vackra möbler i genuint hantverk som alla har sin historia att berätta. Det är den där djungeln, med känslan av ett organiserat kaos, som ger oss den bästa loppiskänslan. När vi får rota, vända och vrida och hitta de riktiga pärlorna som direkt får en plats i ens hjärta. Här och där kan man göra riktiga fynd, men det gäller att veta hur man ska leta. Vi lär dig hur du blir den ultimata loppisbesökaren, som vant surfar fram bland hyllorna. Och du – vi tipsar dessutom om våra bästa smultronställen i och runtom Skövde! 

Hur hittar jag loppisarna?

Dels så finns flera permanenta loppisar och second hand-butiker i området, men det är också bra att alltid leta aktuella loppisar i lokaltidningarna. Missa inte Facebooksidan ”Loppisar i Skaraborg” där många annonserar om sina loppisar! En helg är dessutom perfekt att bara åka ut på landet och leta, speciellt på vår och sommar – allt som oftast kommer du att se loppisskyltar lite här och var. 

loppisariskaraborg.se >> hittar du en lista med mängder av loppisar och second hand-butiker i hela Skaraborg

Om du är osäker på om loppisen du spanat in har öppet. Kontakta dem gärna och dubbelkolla öppettiderna innan ditt besök.

Alltid redo!

Ta alltid med dig tumstock eller måttband, en lapp med mått på rum som du eventuellt letar möbler till och kontanter. De flesta loppisar tar numera Swish eller kort, men om du hittar drömmöbeln och just den loppisen inte gör det är det tråkigt om du inte är redo!

Skynda långsamt!

Ta tid på dig. Har du ingen i din närhet som också älskar att strosa bland hyllorna, insupa atmosfären och ta det lugnt – åk på loppisrunda ensam! De bästa fynden kan man aldrig stressa fram.

Rota!

För att hitta de bästa fynden behöver man ofta anstränga sig lite. På loppisarna är det inte alltid perfekt serverat och uppradat, och det är ju faktiskt lite det som är charmen. Var inte rädd för att lyfta på saker och rota runt – och inte minst, fråga om hjälp om du letar efter något speciellt! De som håller i loppisarna brukar alltid ha en liten hemlig gömma med godbitar.

Loppisshoppa kläder?

•    Bläddra ordentligt på klädhängarna – det är inte alltid man ser den där speciella modellen eller färgen bara genom att titta på hängarna. Mycket hamnar bakom och under – så in och gräv!
•    Storleken stämmer sällan med dagens mått när man handlar vintagekläder, så använd hellre ditt ögonmått och prova kläderna istället för att förkasta ett plagg bara på grund av att lappen säger något annat.
•    Var inte rädd för fläckar och lukter, det finns husmorstips som råder bot på de flesta fläckar. Ättika fungerar utmärkt på icke önskvärda lukter, och galltvål, pressad citron och linoljesåpa är bara några av tipsen för fläckborttagning!

3 loppistips

Loppis i Tidan
Varje söndag samlas mängder av loppisförsäljare i den gamla yllefabriken i det lilla samhället Tidan utanför Skövde. Kom tidigt – här är du inte ensam om att vara på fyndjakt!

Erikshjälpen Second Hand - Gengåvan
I Skövdes utkant hittar du denna stora second hand-butik som har stor variation på sitt utbud. Allt från vackra gamla smycken och tunga antika möbler samsas med mängder av kläder. Passa på att ta en fika i det mysiga fiket på ovanvåningen!

Kuriosa nu och då
I en liten källarlokal på Västermalm kan du botanisera både länge och väl bland all fin gammal inredning. Här är allt noga utvalt och man kan nästan höra historien alla sakerna har att berätta.

Lycka till på loppisrundan!