({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tre kvinnor sitter på en brygga med fötterna i vattnet

Fotograf: Tobias Andersson

7 sköna bad i Skövde

Bada, ta ett plask i plurret, doppa sig, hoppa i det blå – kärt barn har många namn. Vi ger dig 7 tips på härliga badplatser i Skövde.

 

Att ta sig en simtur eller ett dopp i det blå kan vara något av det somrigaste som finns, och i Skövde är möjligheterna många. Men var är det egentligen bäst att låta det svala vattnet blöta ner tårna, och var kan du ligga och njuta på en skön gräsmatta med utsikt över barnen som leker i vattenbrynet? Vi har svaret på dina frågor!

Fotograf: Tobias Andersson


Simsjön

Simsjön är en härlig plats att återkomma till. Med sitt klara och svalkande vatten, och inte mindre än tre härliga badplatser, inbjuder den till många lata dagar vid vattenbrynet. Närheten till Skövde gör att Simsjön blir det perfekta valet för den som vill hålla sig hemmavé. Här hittar du badplatserna Stora badviken som bjuder på härlig sandstrand, den tillgänglighetsanpassade Villeviken och den något lugnare lilla badplatsen med grönskande omgivningar vid Herrekvarn.

Vid Simsjön finns hundbad tillgängligt. Läs mer och se karta här>>

Fotograf: Jesper Anhede


Billingebadet

På kanten av det vackra platåberget Billingen ligger Billingebadet. Härifrån har du en strålande utsikt över hela Skövde när du simmar i 50-metersbassängen, leker i barnbassängen eller badar med de minsta i plaskbassängen. Soldäcken inbjuder till härlig avslappning, och i kiosken hittar du allt du behöver. Vill du göra en riktig heldag på Billingen – varför inte utmana vännerna på en runda äventyrsgolf hos intilliggande Billingehus?  Och du - på tisdags- och torsdagsmorgnarna under sommaren kan du ta härliga morgonsim innan alla andra har vaknat!
Aktuella öppettider: Se billingenskovde.se

En blå härlig bassäng med flaggor som hänger ovanför. I vattnet simmar en person.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Vristulven

Ett måste för den badsugne är badplatsen vid den lilla skogssjön Vristulven. Här finns en härlig långbrygga och en dykflotte att simma ut till. Vid den fina stranden hittar du både lekplats, grillplats och solskydd för barnvagnar. I kiosken hittar du svalkande glass för heta sommardagar.

Fotograf: Tobias Andersson

 

Karstorpssjön

Denna sjö är en riktig oas mitt i ett härligt friluftsområde i norra delen av Skövde. Förutom flera bryggor och en liten strand finns här även grillplatser, motionsspår, volleybollplaner och många vackra naturstigar. Karstorpssjön är perfekt för dig som inte har bil eller som är sugen på att cykla eller promenera till ett svalkande bad. Du kan också enkelt ta bussen och hoppa av strax innan Karstorps säteri. Säteriet ligger precis ovanför badplatsen så varför inte passa på att köpa med sig gofika till stranden? Karstorp är ett riktigt stadsnära guldkorn! 

Fotograf: Micaela Persson


Lången

Vid Långens badplats breder en härlig gräsmatta ut sig och inbjuder till lugna stunder. Den långgrunda badplatsen passar även perfekt för barnfamiljer som vill ha en härlig dag vid stranden. Här finns både gräs och sand att lägga ut badhandduken på. Börjar det kurra i fikamagen kan ni antingen slå er ned vid något av de utställda borden för en picknick eller promenera över vägen för att ta en glass eller en smarrig fika i lusthuset hos Melldala Trädgård. 

Boulognersjön

Bara ett stenkast från centrum ligger Boulognersjön. En konstgjord sjö med friskt badvatten direkt från Vättern. Den nyanlagda sandstranden fungerar utmärkt för både lek och avkoppling. Omgiven av den lummiga Boulognerskogen glömmer man snabbt bort att man faktiskt befinner sig mitt i hjärtat av Skövde. Här spenderar du en dag på stranden, mitt i staden.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Sjötorpssjön

I Skultorp hittar du den mycket populära badplatsen Sjötorpsbadet. Den stora bryggan, härliga sandstranden och den sjörövarinspirerade lekplatsen bjuder in till mycket lek bland barnen. Här kan du också välja om du vill slå ut picknickfilten i gräs eller i sand. Precis intill badplatsen kan du även spela  beachvolleyboll och frisbeegolf. 

Vid Sjötorpssjön finns hundbad tillgängligt. Läs mer och se karta här>>
 

Fotograf: Jessica Bergstrand


För mer info och fler badplatser, kika på skovde.se >>