({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
icebug

Fotograf: Jakob Edholm

Icebug Xperience – West Coast Trail

Icebug Xperience är ett trailrunning- och vandringslopp som går längs med Bohusläns skiftande landskap på västkusten. Loppet är uppdelat på tre etapper och du väljer själv om du vill springa eller vandra.

Vad är Icebug Xperience?

Icebug Xperience West Coast Trail är inte som andra lopp. Det är uppdelat på tre dagsetapper, som totalt mäter över 70 km. Men det kanske mest unika är miljön som loppet går i. Här går eller springer du över rödgnistrande granithällar, längs stigar i strandnära skogspartier och genom kustsamhällen som vetter mot västerhavets horisont. Loppet upplevs som bäst i sällskap med andra. Det är en utmaning som fokuserar på alla sinnen, och efter varje etapp väntar lokalproducerad lunch tillsammans med de andra deltagarna.

Fotograf: Jakob Edholm

När går loppet?

Fredag 2 september till söndag 4 september 2022.

Klasser

Det finns tre startgrupper: en för dig som vill promenera, en för dig som vill springa hela sträckan och en grupp för dig som vill gå en del och springa en del. Det går bra att byta startgrupp från dag till dag om du exempelvis vill gå en dag och springa nästa.

Banan

Loppet har tre etapper, som avverkas en dag i taget. Varje etapp har sin unika karaktär:

  • Dag 1: Hunnebo Hidden Woods - startar och slutar i Hunnebostrand.

  • Dag 2: Woods & Islands - startar på Bohus-Malmön och slutar i Kungshamn.

  • Dag 3: Ramsviks Rocks - Startar i Smögen och slutar på Ramsviks Camping.

Fotograf: Jakob Edholm

Anmälan

Här kan du läsa mer om loppet och hur du anmäler dig 

 

Visste du att…?

  • Icebug Xperience har sedan starten 2014 samlat deltagare från över 30 olika länder.
  • I samband med evenemanget finns ett ”Kids Camp” som inkluderar besök till Nordens Ark, möjligheten att segla optimistjolle och andra aktiviteter som strandfotboll och krabbfiske.
  • Evenemanget satsar extremt mycket på hållbarhet, bland annat behöver du som deltagare ha med din dig egen vätskemugg under loppet. På så vis behövs inte tusentals pappers- eller plastmuggar.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!