({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vandring på Åsundenleden

Fotograf: Julia Mjörnstedt Karlsten

Följ med Julia Mjörnstedt Karlsten på en härlig vandringstur

Låt dig inspireras till en tur med vacker vandring, härliga stopp utmed vägen och mysigt boende i glashus mitt i skogen. Följ med Julia Mjörnstedt Karlsten med kompis Emelie på en äventyrlig resa i området Sjuhärad.

Efter frukost satte vi oss i bilen och åkte från Göteborg mot Ulricehamn. En dryg timme senare mötte vi upp Lena på Outdoor Support på en parkering vid sjökanten. Hon försåg oss med kartor, turbeskrivning samt fika- och lunchpaket.

Vandring utmed Åsundenleden

Vi blev upphämtade av en taxi som släppte oss vid Åsundenleden.
Åsundenleden går runt sjön Åsunden och är totalt 49 km. Vi skulle dock “bara” gå de 12 km som ryktas vara de allra vackraste. Emelie var kartläsare.


Turen var väl utmarkerad och trots en del skurar visade skogen upp sin vackraste höstskrud. Varierande terräng. Skog, fina grusvägar, öppna ängar. 


Ungefär halvvägs stannade vi på en fin utsiktsplats för att äta lunch. Aldrig har väl en soppa smakat bättre?

Turen går vidare mot Ericsson Cottage

Några timmar senare var vi tillbaka i bilen och körde mot Erikson Cottage. Lite kalla och stela blev vi direkt välkomnade med varmt kaffe och nybakade bullar. I den mysiga restaurangen bakades det bröd, pizza och bullar och den gigantiska pizzaugnen stod i centrum av allt.


Incheckning i glashuset

Sen blev vi visade ner till sjön och vårt rum, ett litet glashus långt bort från allt annat. Det är svårt att med ord beskriva denna magiska lilla plats, men jag hoppas att bilderna kan ge er en känsla.

Vårt hus, glashuset vid sjön, är egentligen fyra små hus. Ett sovhus, ett kök, ett utedass och en bastu.


Har ni någonsin sett en finare bastu?

Fotograf: Julia Mjörnstedt Karlsten


Att vila fötterna med den här utsikten var något alldeles speciellt.

Fotograf: Julia Mjörnstedt Karlsten


När mörkret smög sig på promenerade vi upp mot restaurangen igen.

Sjön och himlen var dramatisk.


Pizzabakning

Uppe hos Elisabeth fick vi lära oss grunderna till pizzabakning och gjorde våra egna pizzor. Som vanligt svårt att välja topping så ja, vi tog allt 🙂
Efter fina samtal tackade vi för maten och begav oss tillbaka mot huset.


Med regnet smattrande mot taket sov vi gott med naturen precis utanför dörren. På morgonen väcktes vi med en underbar frukostbricka fylld av lokala råvaror och nybakat bröd.


Några sista kort på husen och ett löfte om att komma tillbaka till våren. Erikson Cottage öppnar för säsongen sista veckan i april och vi kan varmt rekommendera ett besök för alla som vill göra det lilla extra. Också en perfekt present till någon som gifter sig eller fyller jämnt?

 

Hemresa mot Göteborg

På väg tillbaka till Göteborg stannade vi för lunch och inspiration på Bruket i Wiared. Verkligen ett inspirerande ställe som blir större och bättre för varje gång jag kommit dit!

I butiken säljs allt från växter till möbler och köksredskap.


I restaurangen beställde vi in bakad sötpotatis med linser.
Sen avslutade vi vårt fantastiska dygn med att ta en av varje (nästan) från kakhyllan. Bra val alla fyra!

 

Till vandringsportalen