({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Vandrare längst med Bohusleden

    Inspiration inför vandringen

Därför ska du ut och vandra

Vi behöver alla inspiration ibland. Kanske är du trött på att gå samma vandringsled om och om igen och vill hitta nya platser att upptäcka. Låt oss komma med lite idéer inför ditt nästa vandringsäventyr.

Gör det enkelt - Boka ett vandringspaket

Vi tycker att det ska vara lätt att ta sig ut i naturen. Därför har vi samlat massor med tips på hotell, campingar och vandrarhem som har färdiga paketerbjudanden där boende och mat ingår. Smidigare än så kan det knappast bli!

Vandra med barn

Vilket barn älskar inte att vara ute i naturen och busa? Ta med hela familjen ut på en barnvänlig vandringsutflykt. Kanske vill ni även boka ett smidigt vandringspaket med övernattning?

Följ med en local på vandringsutflykt

Vill du upptäcka de där lokala smultronställena som kan vara svåra att hitta som turist? Genom projektet "Meet the Locals" har du chansen att följa med en lokalinvånare ut på vandringstur. Perfekt för dig som gillar att träffa nytt folk och se nya omgivningar!

Prova på traillöpning

Vandringsleder kan såklart användas till mer än bara vandring, bland annat den trendiga sporten traillöpning eller trailrunning. Här kommer några tips på platser med bra trailspår!

Tre vandringsleder där du vandrar förbi vackra trädgårdar

Här kommer tips på tre vandringsleder som tar dig genom den vilda naturen och vidare rakt in i grönskande besöksträdgårdar. Det bästa av två världar med andra ord.

Möt Kerstin på Upperud 9:9

Hon flyttade till Dalsland, förälskade sig i pilgrimsleden och köpte en gammal spannmålssilo som hon byggde om till ett av Sveriges häftigaste designhotell - ett drömboende för alla vandrare.

Ta en paus i ett gammalt garveri

Detta tips är till dig som har matstoppen som främsta vandringsorsak. Har du inte varit på Garveriet i Floda utmed Gotaleden så ska du definitivt göra ett besök dit. Hållbarhet, vedugnsbakat och kurser i ölbryggning är något du får uppleva här.

3 vandringsleder med hundvänliga boenden

Ta med din fyrbenta vän och upplev vandringslederna Kuststigen, Pilgrimsleden Skaraborg eller Gotaleden. Här hittar du utvalda etapper från varje led där det också finns hundvänliga boenden att checka in på för dig som vill förlänga din vandringupplevelse.

 

 

Upptäck Västsverige ur någon annans perspektiv

På resa genom Dalsland 

- med influenserna Therese Elquist och Agnes Maltesdotter.

Följ med Therese Elgquist (plantbasedbythess) och Agnes Maltesdotter (undanflykter) till Dalsland där de upptäckte naturen, lagade mat och bodde på ljuvliga platser. En inspirerande resa som du också kan uppleva!

 

Gotaleden

Pilgrimsleden Falköping-Varnhem

Bohusleden södra

Bohusleden norra

Kuststigen Ramsvik

Kuststigen Bohus-Malmön