({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Inspiration inför vandringen

Därför ska du ut och vandra

Vi behöver alla inspiration ibland. Kanske är du trött på att gå samma vandringsled om och om igen och vill hitta nya platser att upptäcka. Låt oss komma med lite idéer inför ditt nästa vandringsäventyr.

10 leder att vandra på vintern

Att vandra under vinterhalvåret kan vara helt magiskt. Om du dessutom kombinerar vandringen med ett värmande fika- eller matstopp blir det extra mysigt. Så på med vinterkängorna och ge dig ut på vacker vintervandring i Västsverige!

Planera för vandringsturer i vår och sommar

30 tips på dagsturer i Västsverige

Planera för en vandringsupplevelse i Västsverige. Här hittar du tips på 28 vandringsturer som du kan uppleva över dagen. Lederna tar dig genom regionens varierande natur med Västergötlands böljande kulturlandskap, Dalslands vidsträckta vyer och Bohusläns kustmiljöer. Utmed vägen hittar du caféer, restaurang, sevärdheter och boenden - allt för att göra din upplevelse till det bästa.

Vandringsevenemang

Låt dig inspireras av vårens och sommarens vandringsevenemang i Västsverige 

3 vandringsleder med hundvänliga boenden

Ta med din fyrbenta vän och upplev vandringslederna Kuststigen, Pilgrimsleden Skaraborg eller Gotaleden. Här hittar du utvalda etapper från varje led där det också finns hundvänliga boenden att checka in på för dig som vill förlänga din vandringupplevelse.

Tre förslag på vandringsturer

Under en vandring i Västsverige får du uppleva det bästa av flera världar. Här hittar du tre olika vandringsturer, två med kollektivtrafik och en med bil. Låt dig inspireras och planera din resa efter dina behov och önskemål.

Par vandrar på klipporna med kobbar som bakgrund

Rundresa #1

Med kollektivtrafik

Upplev Göteborg och vandringslederna Bohusleden och Kuststigen.

Gotaleden

Rundresa #2

Med kollektivtrafik

Njut av det vackra skogslandskapet, blommande besöksträdgårdar och höga berg med fantastisk utsikt.

Vandring på Kinnekulle

Rundresa #3

Med bil

Denna resa tar dig längs Bohusläns kust, genom Dalslands skogar och Västergötlands öppna landskap.

Gör det enkelt – boka ett vandringspaket

Vi tycker att det ska vara lätt att ta sig ut i naturen. Därför har vi samlat massor med tips på hotell, campingar och vandrarhem som har färdiga paketerbjudanden där boende och mat ingår. Smidigare än så kan det knappast bli!

Vandra med barn

Vilket barn älskar inte att vara ute i naturen och busa? Ta med hela familjen ut på en barnvänlig vandringsutflykt. Kanske vill ni även boka ett smidigt vandringspaket med övernattning?

Upptäck lokala smultronställen med lokalbefolkningen

Upptäck Västsverige genom att träffa personerna som bor där. Genom att använda dig av Meet the Locals får du ta del av unika upplevelser där du kan krydda din vistelse i Västsverige med att hänga med en Local på en guidad tur, bakning, cykling eller trädgårdsvisning, för att nämna några exempel.

Prova på traillöpning

Vandringsleder kan såklart användas till mer än bara vandring, bland annat den trendiga sporten traillöpning eller trailrunning. Här kommer några tips på platser med bra trailspår!

Möt Kerstin på Upperud 9:9

Hon flyttade till Dalsland, förälskade sig i pilgrimsleden och köpte en gammal spannmålssilo som hon byggde om till ett av Sveriges häftigaste designhotell -...

 

 

Upptäck Västsverige ur någon annans perspektiv

På resa genom Dalsland 

- med influenserna Therese Elquist och Agnes Maltesdotter.

Följ med Therese Elgquist (plantbasedbythess) och Agnes Maltesdotter (undanflykter) till Dalsland där de upptäckte naturen, lagade mat och bodde på ljuvliga platser. En inspirerande resa som du också kan uppleva!

 

Gotaleden

Pilgrimsleden Falköping-Varnhem

Bohusleden södra

Bohusleden norra

Kuststigen Ramsvik

Kuststigen Bohus-Malmön