({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Jonas Ingman

Vandringsleder Sjuhäradsbygden

Inom en timme från Göteborg finns en rad natursköna vandringsleder. Bland annat Sjuhäradsleden, vildmarksleden och Hyssnaleden.

Området kring Borås och dess kranskommuner kallas för Sjuhärad. Här är naturen som gjord för vandring, med varierande terräng och en fascinerande historia att upptäcka. Samtliga leder håller god standard med välmarkerade stigar, informationsskyltar och fina rastplatser.

 

40 km, medel

Hyssnaleden

Hyssnaleden i Marks kommun mäter 40 kilometer och lämpar sig för en tvådagarstur. Det går också fint att göra avkortningar på flera ställen. Terrängen varierar mellan frodiga skogsområden och kulturlandskap som för tankarna tillbaka i historien. Bitvis är kuperingen påtaglig.

74 km, medel

Sjuhäradsleden

Hela Sjuhärdsleden mäter 140 kilometer och passerar på tvären genom fem kommuner. Leden är indelad i tio etapper som tar dig genom skogsmarker, jordbrukslandskap och stadsmiljöer. Vandringsleden ingår i Europaled 1 som startar i Italien och avslutas i Nordkap.

8 km, medel

Vildmarksleden Årås

Mitt emellan Ulricehamn och Mullsjö ligger vandrarhemmet Årås kvarn, som är start- och slutplats på den 8,5 kilometer långa Vildmarksleden. Gammelskog, betesängar och en vidsträckt högmosse möter dig under vandringen. På sommaren rekommenderas ett bad i sjön Jogen.

1-5 km, lätt

Hofsnäs naturstigar

Halvön vid Torpanäsets naturreservat i Tranemo kommun är en vacker plats bestående av ett öppet eklandskap och hagmarker med betesdjur. Välj mellan olika slingor där den längsta mäter 4,8 kilometer. Glöm inte spana in närliggande Torpa stenhus, ett herresäte från 1500-talet.

2-5 km, lätt

Vänga mosse (Vängaleden)

Den 4,9 kilometer långa vandringsleden vid Vänga Mosse, strax norr om Borås, bjuder på enkel vandring i ett öppet klimat. Det är en familjevänlig slinga med två fågeltorn och en närliggande kvarn med café. En del av leden går längs en bred, tillgänglighetsanpassad träspång.

49 km, medel

Åsundenleden

Åsundenleden är en 49 kilometer lång vandringsslinga som går runt sjön Åsunden i Ulricehamns kommun. Bland annat passeras två naturreservat med vacker bokskog, flera utsiktspunkter, badplatser och boenden i form av campingar, hotell och B&B.

 

  

Fler områden att vandra i