({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Göteborgs Golfklubb

Fotograf: Jacob Sjöman

15 golfbanor och golfklubbar du inte får missa i Västsverige

Här hittar du tips på några av de bästa och roligaste golfbanorna i Västverige. Böljande fairways, vältrimmade greener och knepiga ruffar breder ut sig bland skogar, sjöar, hav och kring herrgårdar. Här finns verkligen något för alla!

Att gå en runda på någon av alla natursköna golfbanor i Västsverige är en underbar upplevelse. Klimatet här bäddar dessutom för en lång säsongen, med start tidigt på vårkanten och med gröna greener sent in på hösten. Nedan listar vi några av Västsveriges finaste golfbanor. Lycka till med svingen!

*Listan baseras på flera aspekter, bland annat kvalitet, geografisk spridning och närliggande boenden och restauranger.

Innehåll på sidan:

 

 

Golfbanor i Skaraborg

 

 

Läckö Golfklubb, Lidköping

– Topp 10 i Sverige enligt Leading Courses 2021

Fotograf: Linnea Gustavsson

På Kållandsö i Vänerns södra innerskärgård hittar du Läckö Golfklubb. Den lättkuperade 18-hålsbanan är designad med hänsyn till den natursköna omgivningen och bjuder på roligt spel för alla typer av golfare. Många av hålen tar dig in i områden som är isolerade från resten av banan och övriga spelare, vilket gör att du kan spela i lugn och ro.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Skövde Golfklubb, Skövde

– Topp 20 i Sverige enligt tidningen Svensk Golf

Fotograf: Jacob Sjöman

18-hålsbanan på Skövde Golfklubb byggdes så sent som 2018 och blandar modern strategi med brittiska influenser. Banan är strategiskt belönande och du tjänar sällan på att utmana de hinder som finns. Banan ligger i en mycket vacker miljö där samtliga hål är inramade av vackra skogspartier.

Course Architecture skrev ”en bana som säkert kommer att anses som en av Sveriges bästa.”

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Vara-Bjertorp GK, Vara

– Spela i slottsmiljö mitt på Västgötaslätten

Vara-Bjertorp GK ligger i en fantastisk slottsmiljö mitt på Västgötaslätten med Bjertorp Slott som närmsta granne. 18-håls banan erbjuder park- och hedgolf med strategiska undertoner som alternativa spelvägar och utslagsgivande greener.

Numera drivs även Golfrestaurangen av Bjertorps slott. Restaurangen ligger i det vackra klubbhuset som byggdes 1908, bara tre år innan jugendslottet stod klart och fick människor att vallfärda till Varaslätten.

Boka ett golfpaket:

 

Knistad Herrgårds Golfbana, Skövde

– Herrgårdsgolf när den är som bäst

Knistad Herrgårds golfbana ligger i ett naturskönt läge, mitt ute i det västgötska slättlandskapet. Den natursköna, måttligt kuperade hedbanan har elliptisk layout och är ursprungligen ritad av den kända amerikanska bandesignern Jeremy Turner.

Banan erbjuder en väl avvägd blandning av både bunkrar och vattenhinder. Banan har cirkulär layout där Knistad Herrgård ligger i mitten. Här får ”bo på golfbanan” sin rätta betydelse.

Boka ett golfpaket:

 

 

Golfbanor nära Göteborg

 

 

Göteborgs Golf Klubb, Hovås

– Sveriges äldsta golfklubb

Fotograf: Jacob Sjöman

Göteborgs Golf Klubb bildades så tidigt som 1902, vilket gör den till Sveriges äldsta golfklubb. Banan ligger i Hovås, i södra utkanten av Göteborg, och karaktäriseras som en kort park- och skogsbana. Skärgården gör sig påmind utmed i stort sett hela rundan och vissa platser, såsom 6:ans och 7:ans tee, stoltserar med magnifik utsikt och en skön seaside-känsla.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Öijared Resort, Floda

– Sveriges största golfanläggning

Fotograf: Öijared Resort

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången, en halvtimme från Göteborg, ligger Öijared Resort med en nära tusenårig historia. De tre 18-hålsbanorna samt en elbelyst Multibana med golf, fotbollsgolf och frisbeegolf, gör Öijared till Sveriges största golfanläggning.

Banorna har skilda karaktärer, där park varvas med skog. Gamla banans ondulerade greener och strategiskt placerade bunkrar skapar utmanande spel och på Parkbanan finner du höjdpunkten redan på första tee, då den ligger på det arkitektritade klubbhusets gräsbeklädda tak.

Boka ett golfpaket:

 

Ulricehamns Golfklubb, Ulricehamn

– Golf med milsvida utsikt

Fotograf: Jan Töve, ulricehamnsturistbyra.se

Ulricehamns Golfklubb spelar du golf på en 18-hålsbanan som är en av de högst belägna banorna i Sydsverige och en anrik klubb från 1947. Golf med utsikt och granne med Lassalyckans friluftsområde och Hotell Lassalyckan. På Ulricehamns Golfklubb kan du spela golf i en intressant och omväxlande park- och skogsbana i underbar natur med en vidunderlig utsikt. Du kan bland annat se Falköping från 12:ans tee och Borås på 16:e tee.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

 

Golfbanor i Bohuslän

 

 

Fjällbacka Golfklubb, Fjällbacka

– Instagramvänlig golf

Fotograf: Photographer: Jacob Sjoman

En runda på Fjällbacka GK bjuder på allt det som kännetecknar Bohuslän – vatten, vind, klippor och lummig grönska. Banan har karaktär av semi-seaside och greenerna är hårda. Anråsälven rinner längs flera hål och lockar med hänförande vyer, men ställer även krav på golfarens precision.

Det 16:e hålet är mycket Instagramvänligt, med passage över älven och den vackra stenmuren, samt inspel mellan bunkrar och klippor.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Gullbringa Golf & Country Club, Kungälv

– Fina omdömen på Leading Courses

Fotograf: Gullbringa Golf & Country Club

En dryg mil ifrån det klassiska seglar- och badsamhället Marstrand ligger Gullbringa Golf & Country Club. Från starten 1967 och fram till idag har platsen utvecklats till klassisk golfarmark med totalt 27 välskötta hål, fördelade på tre 9-hålsbanor.

En bana har parkkaraktär, en skogsdito och den tredje en blandning mellan skog och park. Slingorna kombineras växelvis till en 18-hålsbana, vilket inbjuder till varierande spel även för den återkommande gästen.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Lyckorna Golfklubb, Ljungskile

– Inget hål är det andra likt

Bohusläns näst äldsta bana, Lyckorna Golfklubb, bjuder på en välkomponerad golfupplevelse där inget hål är det andra likt. Det största pluspoänget går till den makalösa panoramautsikten över havsremsan mellan Orust och fastlandet.

Här finns en del bollslukande vattenhinder som kräver djup koncentration, men som samtidigt kan vara en riktig spelvändare när du behöver det som mest.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Strömstad Golfklubb, Strömstad

– Sveriges västligaste golfbana

Strömstad Golfklubb stoltserar med Sveriges västligaste golfbana och är en storfavorit, inte minst bland norska golfare. Den kuperade parkbanan är utmanande, trots sin relativt korta bansträckning. Närheten till havet är tydligt märkbar och karga klippformationer har lyfts fram som ett spektakulärt designinslag.

Boka ett golfpaket:

 

Orust Golfklubb, Ellös

– Välbalanserad kustbana

Det kustlika klipplandskapet känns igen från andra Bohusbanor, närheten till havet likaså, men Orust Golfklubbs främsta styrka ligger ändå i den blandade karaktären och välbalanserade sträckningen. Parkhål samsas med skogs- och ängspartier och i stort sett alla delar av spelet krävs och sätts på prov, utan att banan för den delen blir onödigt svårspelad eller lång.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Skaftö Golfklubb, Fiskebäckskil

– Spela mellan klipporna

Fotograf: Jonas Ingman

Välkommen till en naturskön bana med teknisk karaktär och utsikt över klippor och hav. Förstagångsspelaren vet aldrig vad som väntar bakom hörnet på Skaftö Golfklubb. Banan kräver observation av vindriktning och spel med "silkeshandskar” för att unvika bergsstudsar.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Lycke Golf & Country Club, Kungälv

– Lugnt och havsnära

Fotograf: Tofta Herrgård

Lycke Golfbana är en i många avseenden unik golfanläggning med delvis karaktär av seasidebana med utmanande bunkrar och modernt anlagda greenområden. En bana som ger dig många spännande golfupplevelser, oavsett vilken kategori av golfare du tillhör.

Boka ett golfpaket:

 

Mjölkeröds Golfklubb, Tanumshede

– Ett golfparadis i norra Bohuslän

Fotograf: Jacob Sjöman

Mjölkeröds Golfklubb erbjuder golf i ett idylliskt landskap med fin utsikt inte långt från vare sig Grebbestad eller Strömstad.

Mjölkeröds golfbana invigdes år 1991 och är ritad av Jeremy Turner. Banan är en av Bohusläns mest besökta golfbanor och är en vacker 18 håls park och skogsbana. Banan är en utmaning för både låg och höghandicapare, med en spännande och mycket varierande karaktär.

Boka bekvämt boende i närheten av golfbanan:

 

Golfbanor i Dalsland

 

 

Forsbacka Golfklubb, Åmål

– Gå en sjönära golfrunda

Runt en av småsjöarna i Dalsland – de tusen sjöarnas land – slingrar sig landskapets vassaste golfbana. Få banor i Sverige har ett lika rogivande läge. Endast 15 mil från Oslo är Forsbacka Golfklubb utanför Åmål en fröjd för alla naturälskande golfare.

Klubbhuset ryms i en vit herrgårdsbyggnad från 1700-talet, med utsikt över Forsbackasjön och flera av de 18 hålen.

Boka ett golfpaket:

Till huvudsidan för golf

 

Du kanske också är intresserad av: