({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Göteborg

Göteborg är en öppen och nära storstad. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en metropol – men inom gångavstånd. Allt du söker finns mitt i city och du kan ta dig överallt till fots. Från Centralstationen, till hotellet, vidare till arenorna, shoppingen, restaurangerna och nattlivet.

En världsunik natur och skärgård

Göteborgs skärgård är unik och fantasieggande. På flera av öarna har människor levt i många generationer tillbaka men några är obebodda och så gott som helt orörda av människan. Här finns en makalös natur och ett rikt djurliv. 

Hela den södra skärgården är bilfri och upplevs bäst till fots, cykel eller från havskajak. Om sommaren är skärgården en fantastisk plats för sol och bad. Under årets övriga årstider bjuder öarna och havet på ett vackert skådespel där vindarna, himlen och det karaktäristiska landskapet spelar huvudrollerna.
  
För den som vill uppleva riktiga äventyr finns mycket att välja på. Vad sägs om att följa med på hummerfiske till havs, se en sälkoloni på nära håll eller ljudlöst skära genom vågorna i en havskajak? Få platser på jorden kan erbjuda så bra vatten för paddling som vår skärgård.

Fotograf: Superstudio D&D AB

Göteborgs skärgård når man enkelt med kollektivtrafik. Resan från centrum tar knappt en timma och kostar som en spårvagnsresa. På de större öarna finns boenden för alla smaker. Allt från unikt inredda rum på pensionat till sjöbodsinspirerade lägenheter med egen terrass bara någon meter från vattnet.

I Göteborg har du alltid nära till naturen. I och omkring centrum hittar du fantastiska grönområden som Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och Botaniska trädgården

Som att gå rakt in i historien

Att strosa runt i Göteborg är lite som att resa i tiden. Längs vägen kan du se historiska platser och hus från 1600-talet, fortsätta bland stenhusen och in i vackra 1800-tals-kyrkor eller leta dig in på promenadstråk med charmiga trähus. Kanalerna och vallgraven påminner om hur staden såg ut förr – och över alltihop vaktar Skansen Kronan och Skansen Lejonet.

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

I den gamla arbetarstadsdelen Majorna och i Klippans kulturreservat hittar du mycket som skvallrar om Göteborgs sjöfartshistoria och öppenhet inför världen. 

Med sightseeingbåt kan man ta sig till ön Vinga som haft stor betydelse för Göteborgs historiska utveckling. 

Fotograf: Steampipe Production Studio AB

Den spännande 1600-talsfästningen Nya Älvsborg är ett annat populärt utflyktsmål med båt. Fästningen spelade en viktig roll i de dramatiska krigen mot Norge och Danmark och har senare använts både som fängelse och som förråd för minor under första världskriget.

En genuin musikstad

Göteborg har en musikscen som bara betydligt större städer kan matcha. Här finns både en alternativ musikscen och de stora arenascenerna. Musik är viktigt för göteborgarna och stora musikhändelser märks i hela staden. Ett exempel är den unika och internationellt uppmärksammade festivalen Way Out West som satt en helt ny standard när det handlar om artistbokningar, hållbarhetsarbete och atmosfär.

Matstaden Göteborg

I de kalla, rena vattnen kring Göteborg fiskas hummer, kräftor, räkor och fisk av absolut världsklass. Detta har gjort staden till ett populärt resmål bland matfantaster och ”foodies”.  I Göteborg finns allt från stjärnkrogar och trendiga matbarer till klassiska kvarterskrogar och street food-ställen. 

Göteborgarna sätter stort värde på sina mattraditioner och handlar gärna sin fisk i den klassiska fiskhallen Feskekôrka eller i saluhallen på Kungstorget. På många håll, både i skärgården och på fastlandet, kan man också köpa fisk direkt från båten. 

Äventyr för stora och små

Göteborg är fullspäckat med spännande aktiviteter för barnfamiljer. Bland storfavoriterna återfinns nöjesparken Liseberg, det experimentella Universeum och havsnära akvariet på Sjöfartsmuseet. 

Fotograf: goteborg.com

I skärgården finns det gott om får och andra djur att upptäcka och i Slottsskogen kan man komma nära både älg, pingvin, säl och hjort. Här hittar du tipsen för barnfamiljer i Göteborg som du inte får missa!

Shopping i Göteborg

I Göteborg kan du flanera mellan småbutiker, internationella kedjor och stora varuhus. Göteborg har en stark modescen och många lokala designers att upptäcka. Här finns allt för en lyckad shoppingrunda och det är aldrig långt till en kopp kaffe.

Allt detta och lite till är Göteborg!

 

Göteborgsguider: