({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Mat från havet

Fisk och skaldjur från Västsverige håller absolut världsklass. I det friska, kalla och salta västerhavet finns räkor, havskräftor, hummer, musslor, ostron - och fantastisk fisk förstås. Så för dig som älskar mat från havet väntar de finaste råvarorna och många stora upplevelser på Västkusten.

Följ med och ta upp världens bästa skaldjur

Skaldjuren har sin bästa tid under vinter, vår och höst. Då smakar de som allra godast och om du vill vara med och fiska själv kan du följa med ut på havet tillsammans med erfarna fiskare. Utanför högsäsong kommer du nära det bohuslänska livet och får uppleva den karga och storslagna naturen. Med världens bästa skaldjur i fokus och genuint bohuslänska övernattningsmöjligheter får du en upplevelse som inte liknar någon annan.

Räkor

För många är räkor från Bohuslän det finaste man kan få. Om du inte har provat nykokta räkor från strut på en brygga är det kanske dags nu? Eller gör din egen fantastiska räckmacka och njut den med en kall öl.

Kräftor

I augusti, när de mörka kvällarna är tillbaka, är tiden rätt för våra svenska insjökräftor. Havskräftor är goda året om, men när höstens salta friska vindar drar in smakar de som allra bäst. Följ med en kunnig fiskare ut till havs och fånga de djupgående kräftorna, koka och ät dem direkt vid bryggan.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Hummer

Hummerpremiären infaller den första måndagen efter den 20 september klockan 07.00. Då glider båtarna ut i gryningen för att lägga i sina hummertinor. Därefter börjar en tid med hummer i fokus från bryggor till lyxkrogar landet runt. Följ med erfarna fiskare ut till havs på hummerfiske och avsluta med lyxig hummermiddag.

Ostron

Klimatet och vattentemperaturen ger Sverige och Bohuslän ostron i världsklass. En stor del av våra ostron går på export, men du kan få vara med om njutningen i att öppna ostron efter ostron på en grå klippa i Bohuslän. Direkt från havet, till dig. Färskare och fräschare mat finns inte.

Fotograf: Madeleine Landley

Musslor

Blåmusslans färger går i samma skala som landskapet i Bohuslän. Följ med på musselsafari och njut av ett storkok med nyskördade musslor. Du kommer nära det verkliga livet vid havet och den hänförande skärgårdsnaturen skapar magisk stämning oavsett väder.

Havets grönsaker

Fisk och skaldjur är inte de enda delikatesserna från havet. Av totalt 325 sorters tång i de svenska haven finns minst 20 sorter som är goda att äta. De har olika egenskaper och smak, men innehåller alla massor av nyttiga vitaminer, mineraler och spårämnen. I Bohuslän växer tången vild och skördas för hand. Den kan ätas både färsk och torkad - och dessutom användas för naturlig och exklusiv hudvård.

 

Skaldjurs-upplevelser i Bohuslän

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

Skaldjursaktiviteter