({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tuana Art

Vandra med barn - javisst!

Att vandra som vuxen ligger ofta nära till hands när det pratas vandring och vandringsupplevelser. Men hur är det att vandra med barn i Skövde? Går det?

Billingens skogar, naturen och vandringslederna i Skövde är såklart till för alla, men det krävs att man tänker på lite olika sätt innan man ger sig ut på ett eget vandringsäventyr jämfört med om man vill vandra med sina barn. Vi reder ut fyra frågetecken som lätt kan uppstå när man vill prova att vandra med sina barn för första gången.  

1. VAR SKA VI BÖRJA? | När du börjar vandra med dina barn kan det vara bra att börja från en utgångspunkt nära din egen hemort. Finns det vandringsleder i din egen kommmun, eller kanske i någon av grannkommunerna, där ni kan testa att börja med en dagsvandring? 

“Ta många pauser och sätt spännande delmål för vandringen. Fokuserar ni på själva naturupplevelsen och att ni ska ha roligt kommer ni få en härlig stund tillsammans”

 

2. VAD SKA MAN HA PÅ SIG? | Vind- och vattentäta kläder som inte är i galon är att föredra då galon lätt blir fuktigt inifrån och känns tungt. Ett underställ som andas och hatt efter väder. Ge barnen egen ryggsäck för extra strumpor (det är viktigt att fötterna håller sig torra!) så att de också känner att de bidrar.

Liten blond flicka är ute i naturen. På sig har hon en randig, svart och vit mössa samt en gul fleecejacka.

Fotograf: Tobias Andersson

 

3. ORKAR BARNEN? | Tänk på att barnen inte orkar gå lika långt eller snabbt som du. Sänk tempot, korta ner avståndet, och låt barnen utforska naturen på vägen. Fokuserar du på själva naturupplevelsen och att ni ska ha roligt på vägen kan vi lova att ni kommer ha en härlig stund! Har du inte vandrat med barn tidigare är det bra att börja med en kortare tur för att senare öka avståndet.

4. HUR HÅLLER VI ENERGIN UPPE? | Ta många pauser och sätt spännande mål för vandringen! Sikta på picknick vid det där fina vattenfallet ni ska till, tupplur i det fina naturreservatet ni ska passera eller att undersöka den där spännande bäckfåran ni kommer att gå över på er vandring.

 

Fotograf: Tobias Andersson

 

NYHET! | Om du vill testa att vandra med barn i Skövde kan du ge dig ut på Billingetrollets trollstig som startar på Billingens Fritidsområde. Vandringsleden är 2,6 kilometer och går i en varierad terräng. Barnen får testa hur det är att gå uppför en brant slänt, samtidigt som de utmed vägen kan genomföra spännande uppdrag som Billingetrollet lämnat efter sig i naturen. Leden ger er en trolsk upplevelse när ni passerar genom den grönskande Rhododendrondalen och de gamla tvättinrättningarna intill den porlande bäcken. Varför inte ta en picknickpaus intill den gamla dammen i Rhododendrondalen?

Du kanske också vill läsa om: