({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

5 härliga hösttips

När hösten kommer bjuder den som bekant på allt från ruggiga regntunga dagar till klara och soliga helger. Vi har samlat 5 härliga hösttips som passar för olika väder.

1. Fika på Österbergs Konditori 

Om regnet piskar mot fönstret och det gapar tomt på fika i skafferiet där hemma passar en utflykt till Österbergs Konditori i Tidan perfekt! Kondiset, som legat här sedan 40-talet, bjuder på riktigt fina bakverk, goda smörgåsar och rykande kaffe. Öppet alla vardagar 8-18.

2. Utflykt utmed Kulturväg Skaraborg 

En tur utmed turistvägen Kulturväg Skaraborg är omåttligt vacker en klar och kall höstdag. När träden utmed vägen står i brinnande rött och klaraste orange är det underbart att antingen cykla eller åka på en klassisk roadtrip. Utmed vägen kan du besöka fornlämningar, så som Askeberga Skeppssättning och Kung Ranes hög, eller vandra i vackra naturreservat så som Lycke lilla Höjen eller Höjentorps naturreservat.

3. Spaa på Aqua Vitalis 

På Arena Skövde finns inte bara Sveriges bästa äventyrsbad, utan där hittar du också den lugna relax-avdelningen Aqua Vitalis. Här kan du boka härlig massage och andra behandlingar, eller bara njuta av de varma poolerna, duscha i upplevelseduscharna eller njuta av bastulandskapet. Vad passar bättre en mörk och murrig höstdag?

4. Vandra på Trollstigen 

En fin höstdag kan vara den allra vackraste tiden att ge sig ut i naturen. Det doftar fuktigt och friskt, löven skiftar i alla färger på skalan från grönt, via gult och orange till rödaste rött. På Billingen finns tre helt nya vandringsleder som tar dig med på en vandring genom den vackraste årstiden. Trollstigen finns i tre längder; den kortaste är 2,4 kilometer, mellanleden är 8,2 kilometer och den längsta är 12,4 kilometer. Vilken passar dig bäst?

5. Ät lokalt!

Skövde ligger mitt i Skaraborgs skafferi, och på många av restaurangerna i stan väljer man att lägga så mycket lokalt som möjligt på tallriken, och så mycket som möjligt efter säsong. Hösten är en perfekt tid att ta med nära och kära för en riktigt bra matupplevelse – vad sägs om middag i herrgårdsmiljö hos Knistad eller lokalproducerad lunch hos Den Lilla Krogen?