({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Livemusik på Matfestivalen

Mat och musik - finns det en bättre kombo? På Matfestivalens scener samsas välkända och folkkära artister med lokala band med attityd och hjärta. Som huvudakter presenterar vi stolt Oscar Zia på fredagen, Lia Larsson och Måns Zelmerlöw på lördagen! Fullständigt program med tider och scener presenteras närmare inpå festivalen. 

Enjoy! 

Oscar Zia

Oscar Zia intog popscenen i ung ålder och har sedan dess visat upp en otrolig musikalisk bredd. Hans musik har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify och han har stått på några av landets största scener. Multitalangen sitter inne på ett häpnadsväckande CV och har, utöver musiken, de senaste åren även axlat stora ärofulla programledaruppdrag. Fredag 30 augusti står han på Matfestivalens stora scen! 

Fredag
Stora scenen
20.00

Lia Larsson

På lördagen blir det epadunk med ingen mindre än epa-scenens starkast lysande stjärnor Lia Larsson! Det blir helt klart fest mitt på dagen med Lia på stora scenen kl 13.00.

Med nästan 30 miljoner streams på Spotify på mindre än ett år har Lia Larsson tagit plats bland Sveriges mest lovande talanger. Hon har över 400 000 följare på TikTok och har blivit en ikon med sina kreativa danser och vi hoppas alla barn, ungdomar och vuxna övar in Lias moves och showar loss med Lia.

Lördag
Stora scenen
13.00

Måns Zelmerlöw

Svenska sångaren, låtskrivaren och multitalangen Måns Zelmerlöw är en av Sveriges mest älskade artister. Han började sin musikaliska resa som ungt popfenomen i Idol 2005 och har sedan dess utvecklats till en internationell superstjärna, med dundersuccén i Eurovision Song Contest som en av höjdpunkterna, efter vilket vinnarlåten “Heroes” toppade listorna i 21 länder.

Lördag
Stora scenen
20.00

Fredagens livemusik

Förutom Oscar Zia kommer dessa arister och band förgylla Matfestivalen 2024 på våra tre scener i festivalområdet.

Browsing Collection

På Stora scenen klockan 19.00 står rockbandet Browsing Collection från Skövde på scen. De har släppt flera album, EP:s och singlar som bland annat "One Time A Year", "Thank God It's Friday" och "Wu-hu". 2022 fick de sitt stora genombrott när de tävlade i Melodifestivalen med låten "Face in the Crowd". 

Stora scenen
19.00

Frida Braxell

De som har haft turen att upptäcka Frida Braxell har trollbundits av hennes texter med vardagliga beskrivningar av livet. Men för den stora publiken är hon fortfarande okänd. Det gör att Frida Braxell kan vara den bäst bevarade hemligheten på svensk musikhimmel. 

Lilla scenen, Kyrkparken

Olinsgymnasiet

Olinsgymnasiets elever från estetiska programmet med inriktning media, musik, bild och form bjuder på karaoke. Du är välkommen oavsett om du vill damma av stämbanden eller bara titta på!

Lilla scenen, Kyrkparken

Jimmy Andersson

I trubaduren Jimmy Anderssons repertoar finns det en låt för alla. Med gitarren, sången och det svängiga spelsättet lockar han publiken till att sjunga med i låtarna. Jimmy har under åren deltagit i tävlingar och är kanske mest känd för Radio P4-klassikern ”Varolabo”. 

Lilla scenen, Kyrkparken

Lasse Lee

Med piano och sång skapar Lasse Lee skön stämning för besökarna till Skafferiet och Hertig Johans torg. Han är ett välbekant ansikte på scenen och ett populärt musikinslag på Matfestivalen. Lasse Lee rör sig musikaliskt mellan klassisk rockabilly till kända covers. Skafferiets scen, Hertig Johans torg

Men in Black

Men in Black bjuder på en riktig Rock'n'roll-fest med allt från Creedence till AC/DC. Här kan du räkna med att det rockar rejält när bandet spelar omtyckta och kända låtar som alla kan sjunga med i. 

Skafferiets scen, Hertig Johans torg

Skövde Gospel

Musik i S:ta Helena kyrka - ”Even me” med Skövde Gospel.

S:ta Helena kyrka
19.00

Lördagens livemusik

På lördagen hälsar vi följande stjärnor välkomna till Matfestivalens scener! Förutom Lia Larsson och Måns Zelmerlöw förstås. 

Neverstore

Skövdes stolhet punkrockbandet Neverstore bildades 2000 och har turnerat med Backyard babies och Millencollin. 2015 tävlade de i Melodifestivalen där de knep en femteplats. Bandet skrev 2012 Vi mot världen, Sveriges officiella låt i fotbolls-EM. 

Stora scenen
19.00 

Sand & Hallander

Sand & Hallander är popduon med en förkärlek för rörliga melodier, finurliga ackordföljder och svenska texter med glimten i ögat. Deras debutalbum utnämndes till veckans bästa i Gaffa och fick 4/5 i betyg i Dagens industri, där duon bland annat jämfördes med ABBA.  

Lilla scenen, Kyrkparken

Funkisartister

Äntligen har det blivit dags för några av Funkisfestivalens artister att få äntra Matfestivalens scen. Funkisfestivalen är sång, musik och glädje. Det kommer Sissela, Måns, Viktor tillsammans med årets vinnare Ivan visa publiken.

Lilla scenen, Kyrkparken

DISA

DISA spelar färgstark pop/rock influerad av The Sounds och Gyllene Tider. 2023 släppte hon singeln ”Pop Star” och åkte ut på turné till Torsjö Live, RockStream Festival och Herrljungafestivalen. I sommar gör hon ett stopp i Skövde för en akustisk spelning på hemmaplan. 

Lilla scenen, Kyrkparken

Springdale

Möt svenska countryduon Springdale. Med ett sound inspirerat av dagens moderna countryartister skriver och producerar de sina egna låtar. 2023 vann de Sjuhäradsfinalen av P4 nästa med låten ”The One That Got Away”. Hör deras nya och gamla låtar samt välkända godingar till countrycovers.

Lilla scenen, Kyrkparken

Lasse Lee

Med piano och sång skapar Lasse Lee skön stämning för besökarna till Skafferiet och är ett välbekant ansikte på scenen och ett populärt musikinslag på Matfestivalen. Lasse Lee rör sig musikaliskt mellan klassisk rockabilly till kända covers.

Skafferiets scen, Hertig Johans torg

Rantala Rhytm Boys (RRB)

Med rötterna i rock n' roll framför RRB en kavalkad av medryckande klassiker från 70- och 90-talet. De levererar ett brett musikaliskt spann med allt från Billy idol till Whitesnake och AC/DC. Deras signum är toetapping, singalong och armarna i luften. Skafferiets scen, Hertig Johans torg

Damkören Änglamark

Musik i S:ta Helena kyrka med damkören Änglamark. 

S:ta Helena kyrka
17.00

Fix you

Akustiska tolkningar av Coldplay.

S:ta Helena kyrka
21.30

Konferencier

Skövdes egna stjärna Johanna Beijbom är Matfestivalens trogna konferencier och vi har även hört henne sjunga med olika artister, dansat minidisco och provsmakat många smakportioner i området. Johanna är ett proffs och hon kan axla alla roller som behövs under en festival.