({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
grillplats med en gitarrspelande person i bakgrunden

Fotograf: Tuana Art

7 tips - vintermys utomhus

Bara för att det är vinter och kallt betyder det inte att du måste stänga in dig och vänta på våren. Välj kläder efter väder, packa ryggsäcken med favoritfikat och något varmt att dricka så är du redo för våra 7 bästa tips för en härlig picknick utomhus i vinter-Skövde.

 

1. SPANA PÅ SOLUPPGÅNGEN
Solnedgång i all ära - men soluppgången är till och med snäppet mer magisk. Den ser du allra bäst från Ryds grottor >>. Det bästa med vintern är att solen går upp så sent så att även den morgontrötte har en chans att njuta av den magiska stunden. 

Fotograf: Ann Walldén

 

2. BLÄNGSMOSSEN
Det fjällika landskapet på Blängsmossen är om vintern helt oslagbart. Från Skövde har du bara 15 minuter till en plats med riktig vildmarkskänsla! Packa ner ett liggunderlag att sitta på och en picknick med en rejäl macka och en termos full med en värmande dryck. Du upplever mossen bäst med ett par skidor eller snöskor på fötterna när underlaget frusit ordentligt.

Fotograf: Jesper Anhede

 

3. KVÄLLSMAT MED UTSIKT
På Billingens västra sida finns många vackra naturreservat. Packa kvällsmaten och besök Lycke Lilla Höjen >>, Bockaskedeåsen eller Jättadalen - här har du underbar utsikt när solen sakta går ner om eftermiddagarna.  

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

4. SILVERFALLET
Silverfallet är ett välbesökt besöksmål om våren och sommaren. På vintern bildar fallet ett gnistrande skådespel som är minst lika vackert som på våren. Ta med några goda vänner, varm soppa och lite gott bröd så kan ni njuta av naturens skådespel från första parkett.   

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

5. RHODODENDRONDALEN
Denna stadsnära pärla är en riktig oas året om. Många har besökt dalen när Rhododendronen blommar som mest, men vad många inte vet är att när snötäcket lägger sig för vintern håller de slingrande buskarna sig murrigt gröna. Sväng förbi något av alla konditorier i Skövde, köp med en gofika och avnjut den på denna stadsnära men ändå så lugna plats.  

 

6. NATTLIGA ÄVENTYR
Skåda stjärnhimmeln från fågeltornet vid Blängsmossen >>. Packa ner en termos med varm choklad, en påse bullar och en stor varm filt. Lägg dig på rygg och dröm dig bort bland tusen och åter tusen stjärnor. 

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

7. STADSNÄRA MYS
Ibland är det de allra enklaste aktiviteterna som blir de mest minnesvärda. Varför inte ta en promenad till Boulognerskogen >> och gå ut på bron till ön i den lilla ankdammen (intill badsjön) med en gofika i ryggsäcken? Där finns bänkar att slå sig ned på för en lugn stund i parken.  Och du, glöm inte sittunderlag så blir det lite varmare för rumpan!  Du tar dig till ön enkelt med både rullstol och barnvagn. 

 

 

Andra läste också: