({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Ett barn åker linbana. I bakgrunden finns grönskande träd.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Sommarkul med familjen

Härliga dagar tillsammans, ja då är sommaren som allra bäst. Fyll dagarna med äventyr, full fart eller i lugnare tempo. Vi har samlat några tips på vad du kan hitta på med kidsen i Skövde i sommar.


Barnvänligt på Aspö gård

Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På den stadsnära bondgården Aspö Gård kan du hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan. Här kan man också ta en glass eller fika på det mysiga gårdscaféet! (Aspö Gård har endast öppet vår- och sommartid).

Läs mer om Aspö gård

 

Naturlek i Skogsmulleriket på Billingen

Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön. Ett perfekt utflyktsmål som passar både för de små och lite äldre barnen. I de olika husen får barnen utforska och lära sig mer om naturen. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för hela familjen. Slingan runt sjön är cirka 2 kilometer och asfalterad så det är inga problem att ta med ett småsyskon i vagn. Längs vägen runt sjön finns det också grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord. Husen är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00.

Läs mer om Skogsmulleriket

 

Cykelglädje på Billingen Skövde

En härlig och aktiv familjeaktivitet. På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i två olika pumptrackbanor. De är en fantastisk lekplats för cyklister i alla åldrar, där du kan utforska gränserna för din skicklighet och kreativitet och förutom att cykla kan du även åka skateboard, kickbike och inlines. Med sina utmanande kurvor och smidiga ytor erbjuder banorna en perfekt plats för att utveckla din cykelkörning till nya nivåer av mästerlighet. På fritidsområdet finns det även flera grillplatser och vindskydd ifall ni vill förlänga familjeutflykten med en lunch eller picknick. 

Läs mer om pumptrackbanorna på Billingen

 

Ta med barnen på skattjakt

Ta med barnen på en aktvitiet i naturen som bara blir mer och mer populär. Hittaut är som en skattjakt där ni helt enkelt letar efter stolpar med rosa hittaut-dekaler som ni registrerar i mobilen. En rolig och inkluderande aktivitet som alla kan delta i på sin egen nivå. Och ett stort plus är att ni kommer ut i naturen och hittar till platser som ni kanske inte varit på tidigare. Ta cykeln eller traska till fots.

Läs mer om hittaut

 

Ny kunskap är lekande lätt med Balthazar Science Center

På Balthazar, Skövdes Science Center, får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap, matematik och teknik. Här får barnen testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda sin kreativitet. Här sysselsätter sig hela familjen, även de vuxna. 
 

Fotograf: Tuana

 

Svalkande bad

Att bada tills huden blir skrynklig hör sommaren till och i Skövde finns många olika alternativ för den som är badsugen. Välj mellan flera badplatser, några centralt belägna andra lite utanför tätorten, eller ta er upp till Billingebadet och bada med utsikt över hela Skövde.

Fler tips på badplatser i Skövde

 

Lättvandrat naturreservat

Ett paradis för barnen. Vandring i Garparörs naturreservat blir snabbt en favorit hos barnen! Här promenerar du fram genom perfekta picknickmarker på den lilla strövstigen som tar dig runt i reservatet. Den tar dig fram genom både hagmarker och ängar, och går förbi en klapperstensvall från tiden då inlandsisen smälte. I den västra delen träffar du på grova, hamlade lindar med fascinerande formationer och här väcks verkligen fantasin till liv! Vad kan du se bland trädstammarna?

Läs mer om naturreservat Garparör

Du kanske också gillar: