({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vinterns höjdpunkter i Göteborgs skärgård

Öar att besöka i vinter

Upptäck Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på turer med vandring, båtturer, kalla och varma bad, restauranger och sköna häng. Men även boende och paketerade upplevelser för dig som vill förlänga vistelsen. Planera en utflykt med friska salta vindar i Göteborgs skärgård.

Tänk på! Kolla alltid besöksmålets öppettider före ditt besök.

Vinterns evenemang

Upplevelser på Hönö

Hönö är en ö full av liv året om och som bjuder på flera magiska smultronställen. Här finns klippor, fiskebåtar, sjöbodar, mysiga matställen, butiker och underbar natur. Möt vintern på Hönö i Göteborgs norra skärgård.

Vintervandra Göteborgs Skärgårdsled

Göteborgs Skärgårdsled, en del av Kuststigen, är en sammanhängande vandringsled på 27 km och tre etapper - etapp 1, etapp 2 och etapp 3 - som sträcker sig från Burö i norr, via Öckerö och Hönö, till Fotö i söder. Res med Västtrafik till hållplats Färjeläget Lilla Varholmen och vidare med vägverkets avgiftsfria färja till Hönö. Påbörja vandringen av etapp 1 vid Hönö färjeläge. 

Tips! Hos Havskattens hotell och vandrarhem och Nimbus kan du boka boende och njuta av bastubad och Skärgårdshotellet i Hönö klåva erbjuder boende, god mat och vandringspaket.

 

Kalla och varma bad

Hör du till de modiga som vinterbadar? Endast 10 minuters promenad från Klåva ligger Hästens badplats med både brygga och stege.

Vill du kombinera det kalla med det varma då hittar du tips på bastu att boka här

Båttur i Vinga skärgård

Upplev skärgården när den kanske är som alla vackrast, krispig och med sin dova färgskala. Kliv ombord på Kastors guidade tur som tar er ut i det vilda Vinga skärgård som vid den här tiden nästan enbart är fylld av fåglar och sälar. Efter en timmes tur är ni tillbaka i Hönö klåva hamn. 

Ät gott med skärgårdsvy

Tullhuset restaurang - längst ut i Hönö Klåva i Göteborgs skärgård ligger Tullhuset. I vintern och vårens utbud finns bland annat smakmenyer, måndagsklubben, quiz, musikkvällar och AW. Efter julborden öppnar Tullhuset för säsongen den 5 januari. 

Franses - erbjuder en vacker panoramautsikt över havet kan du avnjuta god mat och dryck, bryggmingel och levande musik.

 

Shopping på kajen

Flanera bland fiskebåtar och sjöbodar och kolla in nyheter i tjugotalet butiker i Hönö klåva. Missa inte Lilling Cottage, en annorlunda blomster- och inredningsbutik med restaurang. Här serveras medelhavsinriktad mat & ljuvliga pizzor.

Upplev Vrångö - skärgårdens sydligaste ö

I Göteborgs skärgård finns många magiska öar, bland annat Vrångö. Här hittar du vacker natur, klassisk skärgårdsbebyggelse och flera fina badstränder. En härlig ö att besöka såväl sommar- som vintertid.

Bo gott och relaxa hos Kajkanten

Kajkanten erbjuder boende i moderna sjöbodar i en genuin skärgårdsmiljö längst ut i havsbandet på västsidan av Vrångö. Hit kan du komma för relax över dagen eller för en längre vistelse med mysigt skärgårdsboende:

  • Vintererbjudande 2 för 1 - När du vill komma bort från stan för ett par dagars lugn och ro.

  • Relaxflotte - med havsbad, bastu och badtunna. Kan bokas i tre pass per dag, hela året. 

  • Kallbadspaket - njut av friska havsbad och varma bastustunder, övernattning, frukostkorg och skaldjurslåda.

  • Vrångöpaketet - hela året kan du boka en vistelse med övernattning, frukostkorg och skaldjur levererade från Hamnkrogen Losten. 

Vandra på Vrångö

Packa matsäcken och ta båten ut till vandring på Vrångö. Vrångös vandringsleder med Tärnstigen, Norra slingan och Södra slingan är ofta en del av upplevelsen för besökare året runt. En del väljer att kombinera vandringen med att plogga, på Kajkanten finns påsar i vår ”Ploggis” så att man enkelt kan göra ploggandet som en del av vandringen.

Njut av färska skaldjur

Hos Hamnkrogen Lotsen njuter du av dagens fångst av skaldjur och fisk tillsammans med utsikten över hamninloppet. Hamnkrogen Lotsen har öppet fram till nyår (se tider på hemsidan) och sedan stängt till 15 februari.

Så tar du dig ut till i Göteborgs skärgård

Hönö: Från Göteborgsoperan i centrala Göteborg tar du Röd expressbuss. Från Lilla Varholmens Färjeterminal på Hisingen går vägverkets avgiftsfria färja (tar 12 min) till Hönö färjeläge. För att ta sig vidare till Hönö klåva så tar man buss 2 från färjeläget. 

Vrångö: Hoppa på buss Ö-snabben 114 eller spårvagn 11 vid Brunnsparken och åk till Saltholmen. Här byter du till färja 281 mot Styrsö/Vrångö. Hela resan tar 57 minuter och du kan ta dig hit året om.

 

Hitta fler upplevelser

Strax utanför Göteborg finns mycket spännande att se och göra. Utforska skärgården kring Hönö, Marstrand, Styrsö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs.