({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Familj som grillar i vinterlandskapet på Billingen.Två flickor sitter och äter korv.

Fotograf: Tobias Andersson

Sportlovet på en budget – 15 tips på plånboksvänliga aktiviteter

Sportlovet ska självklart vara en rolig händelse för alla, oavsett storlek på plånboken. Så här kommer våra bästa tips på plånboksvänliga aktiviteter för sportlovet.

 

Lek i Skrotnisses verkstad

TROLLHÄTTAN. I lekplatsstaden Trollhättan finns flera fantasifulla lekplatser med olika teman. Du kan bland annat mecka med bilarna i Roy och Rogers mack, hälsa på hos Glass-Oskar, utforska jättevalen och ta en tur ut i rymden. Fantasin sätter inga gränser! Läs mer om Trollhättans lekplatser här.

Kreativ skaparverkstad

TJÖRN. På Nordiska Akvarellmuseet kan både barn och vuxna prova på akvarell i den öppna verkstaden. Här finns akvarellmaterial och personal som hjälper dig vid behov. Fri entré för hela familjen. Planera din kreativa utflykt här

Fotograf: Jonas Ingman / Nordiska Akvarellmuseet

 

Klappa getter på Mösseberg

FALKÖPING. Afrikanska dvärggetter, höns, kaniner, grisar, dovhjortar, åsnor, minishetlandsponnyer och alpackor. På Mössebergs djurpark träffar du en härlig blandning av små och stora djur.


Lär dig skillnaden mellan eka, snipa och julle

UDDEVALLA. För mer än hundra år sedan var ekan den vanligaste allround-båten och den ägdes av nästan alla hushåll utmed Västkusten. Därtill fanns det snipor och jullar – men vad är egentligen skillnaden mellan dessa båttyper?

I Båthallen på Bohusläns museum i Uddevalla finns en fin samling med gamla allmogebåtar från 1800-talet och här kan barnen lära sig allt om båtliv, fiske och det farliga livet utmed kusten förr i tiden. Hos Bohusläns museum är det fri entré. 

Fotograf: Jonas Ingman

 

Sportlovsskoj på museet

SKARA. Västergötlands museum erbjuder ett spännande sportlovsprogram. Vad säg som att genom dans och rörelse lära sig mer om historien, måla ditt eget självporträtt eller ge dig ut på skattjakt och hitta den försvunna kyrknyckeln. Fri entré. 

VÄNERSBORG. Sportlov är lika med hantverkslov på Vänersborgs museum. I år kommer vi att fläta, spinna, slunga band och slå rep. Välkommen att prova på du med. Skaparverkstan är öppen tisdag, onsdag och torsdag klockan 12-15.30.


En vintertur på Vänga mosse

BORÅS. Att ge sig ut på en stor mosse under vintern kanske inte känns helt klockrent, men bara lugn. En stor del av vandringsslingan går på breda träspänger som är enkla att gå på. Ute på mossen väntar ett öppet landskap som ger en härlig fjällkänsla, trots att man befinner sig mitt i Västergötland. Ta med en matsäck och stanna ut med vägen eller sväng förbi Vänga Kvarncafé, endast en halv kilometer från leden, och köp med eller fika och värm dig på plats i caféet. 

 

Gör en grillutflykt

SKARABORG. Mysfaktorn är väl sällan så hög som när hela familjen samlas runt en sprakande eld med korv och marshmallows i ryggsäcken. Tänk bara på att elda säkert. Här hittar du tips på bra grillplatser runt om i Skaraborg.


Utforska havet med alla sinnen

GÖTEBORG. Sjöfartsmuseet har återöppnats, nu med nytt akvarium, nya utställningar och en helt ny entré. Här får du ata del av saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och ett levande korallrev. Fri entré för barn under 20 år och för vuxna 65 kr. 
Se fler budgettips i Göteborg

Fotograf: Olle Andersson

 

Strandpromenad och mysig fika

UDDEVALLA. Ta med familjen på en utflykt till Strandpromenaden i Uddevalla. Det spektakulära trädäcket som smyger sig runt de branta bergväggarna längs havslinjen. Avsluta turen med en god fika hos Café Snäckan som ligger på den anrika badorten Gustafsberg.


Lös klurigheter med Birger Uggla

SKARA. Gå på en kulturvandring där hela familjen hjälper Birger Uggla att lösa klurigheter och lära sig mer om Skaras fascinerande historia. Vid varje kulturplats finns en skylt med en QR-kod som leder till en fråga.

Gör även ett besök till Bokäventyret för att delta i höstlovsaktiviteter, såsom höstpyssel, ansiktsmålning, vandrande teater och pyjamasparty. OBS! Entré till Bokäventyret 40 kr för barn och 50 kr för vuxna.

Fotograf: Katrin Bååth

 

Skridskoåkning på Billingen

SKÖVDE. Oavsett vad du är sugen på för typ av skridskoåkning finns det i Skövde. Här kan du välja mellan inomhus under tak på Billingehov eller naturnära utomhus under tak på Arena Billingen. Läs mer och planera din tur här


Hälsa på hos djuren på Gunnebo lantgård

MÖLNDAL. Gunnebo slott utanför Göteborg bjuder på trevliga omgivningar för lek, promenader och möjlighet att träffa djur. På slottets lantgård finns bland annat kaniner, hönor och ankor. 

 

Hitta fler sportlovssaktiviteter i Västsverige