({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Volvo Museum, Göteborg

Volvo Museum
Göteborg

Ikoniska bilmodeller och guidade turer genom Volvos historia

Välkommen till en värld av Volvos ikoniska bilmodeller, banbrytande innovationer och fantasifulla konceptfordon. Utställningar och guidade turer med en välfylld presentshop och ett café. Missa inte Roger Moores legendariska P1800!

Full fart framåt – med historien i backspegeln!

På Volvo Museum får du följa med på en resa genom Volvos historiska arv, från starten 1927 fram till idag. Museets samlingar är fyllda med allt från personbilar, bussar och lastbilar till båtmotorer och anläggningsmaskiner. Här finns över hundra fordon utställda, både modeller och prototyper.

 

Utställning med Roger Moores ikoniska P1800

Missa inte utställningen om den pigga 60-åringen P1800. Här finns den allra första prototypen, designad av Pelle Pettersson, samt den P1800 som ägdes av Sir Roger Moore - mera känd som Helgonet och James Bond. Utställningen innefattar både privat- och företagsägda P1800-bilar, historiska bilder, ritningar, kuriosa och spännande anekdoter om varje bil.
P1800-utställningen pågår året ut och troligen en bit in på 2022 - mer info HÄR!

Fotograf: Volvo Personvagnar, Public Affairs

 

Volvo Museum hyllar nostalgi och nutid

Du behöver inte vara fordonstokig för att uppskatta Volvo Museum, som fyllde 25 år 2020. Här finns massor att uppleva – oavsett om du är intresserad av ett unikt stycke svensk 1900-talshistoria eller bara nostalgiskt vill drömma dig tillbaka till forna tider. På museets biodukar visas både gamla reklamfilmer och nyproducerade filmer som visar Volvos långa och stolta historia. Och för de allra minsta finns ”barnbilen” – en klassisk Volvo att säkert leka och hoppa i.

Guidade turer, shop och café

Volvo Museum har en shop där du hittar mängder av Volvo-produkter och det lilla caféet serverar goda smörgåsar, bakverk, glass och drycker.
Vill du veta allt om utställningens över hundra modeller? Boka en guidad tur på ca 1,5 timma - bokas via receptionen - se hemsidan för mer info HÄR!

Kontaktinformation

Volvo Museum

Arendals Skans

405 08 Göteborg


Telefon: +46 31 66 48 14


E-post: museum@volvo.com

Hemsida: volvomuseum.com/