({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

Cykla på Sydkoster med barn

Det är något speciellt att cykla på näst intill helt bilfria Sydkoster. Avstånden på den 8 kvadratkilometer stora ön är perfekta för en cykeltur tillsammans med familjen. Som bonus får du också en härlig start på dagen när du tar båten ut till Koster – en riktigt fin resa. Packa gärna med badkläder om vädret tillåter. På Sydkoster finns nämligen gott om fina stränder och klippor. Njut av en härlig fika i solen när du pausar från cyklingen!

Ekenäs och Långagärde – start och/eller stopp

Beroende på var du vill cykla väljer du att hoppa av båten vid Ekenäs eller Långagärde. Stannar du vid Ekenäs är ett besök på naturum, besökscentret för Kosterhavets nationalpark ett måste. Här finns en interaktiv utställning, klappakvarium, filmvisning, souvenirer och mycket duktiga guider, som berättar som nationalparken och livet under ytan. På Ekenäs kan du också stanna till på Hotel Koster och ta något gott på restaurangens uteservering. En sommaröppen kiosk samt Kosters Rökeri med rökeri, fiskbutik och restaurang kan också rekommenderas.

Fotograf: Jonas Ingman

På Långagärde i Kostersundet kan du prova på Restaurang Sundets stenugnsbakade pizza, eller varför inte besöka hembygdsmuseet som är öppet under sommaren.

Trevliga stopp längs vägen

Cykelvägarna på Koster bjuder på många fina och spännande avstickare. Strax norr om Ekenäs kan du stanna vid Rörvik och undersöka livet under ytan på den markerade snorkelleden. Missa inte heller Sydkosters högsta punkt Valfjäll. Med sin hänförande utsikt över Kosteröarna och den omgivande skärgården är det något alldeles extra. Nära Långagärde ligger Kosters Trädgårdar, med besöksträdgård, café, restaurang och gårdsbutik. Väl värt ett besök med andra ord!

Fotograf: Åsa Dahlgren

Andra trevliga stopp är sandstranden Kilesand och även Breviks hamn, där det finns grillplats och bord för picknick.

Behöver du handla eller ta ut pengar finns en året runt-öppen ICA-butik mitt på ön.

Cykeluthyring

Gå av färjan vid Långagärde eller Ekenäs hamn. Cykeluthyrning finns på båda ställena. Det går bra att hyra cykel vid den ena bryggan och lämnar tillbaka cykeln vid den andra för att sedan ta Kosterbåten tillbaka därifrån.

Fotograf: Åsa Dahlgren

Res hit med Kosterbåten

Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåtarna har täta avgångar från Norra Hamnen i Strömstad och anlöper de olika hamnarna på Koster flera gånger dagligen året runt. Cyklar kan ni ta med er ombord på båten till Koster mot en avgift.

Se aktuell tidtabell och prislista för Kosterbåtarna här.