({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

 • Fotograf: Roger Borgelid

Kajak för nybörjare - kajakkurser i Västsverige

Vill du lära dig paddla kajak eller kanot? Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren paddlare finns det gott om kajakkurser och kanotkurser runt om i Västsverige.

 

I kartan här nedanför kan du se företag som erbjuder kurser för kanot och kajak, färgkodade enligt vilken typ det gäller.

 • Orange - kajakkurs
 • Grön - kanotkurs

Scrolla vidare under kartan för att läsa mer om paddlingsområdena och de olika kurserna. 

 

 

KURSER I BOHUSLÄN

 

Nybörjartur på Ramsvik

 Hallins Aktiviteter, Ramsvik

Om du är nybörjare på havskajak och gärna vill prova på så erbjuder instruktörer från Hallins Aktiviteter en nybörjarkurs. Under kursen får du lära dig hur du kommer i och ur kajaken, hur man ställer in kajaken och hur man sitter rätt för att kunna paddla på ett bekvämt och säkert sätt. Sedan paddlar ni en liten tur på egen hand och håller er inte så långt från land, instruktören kommer att visa er var ni kan paddla.

 • Typ av kurs: Nybörjare.

Läs mer och boka

 

Lär känna havet från kajaken

Kajak i Grundsund, Skaftö

Här erbjuds kurser för både nybörjare och mer erfarna. Nybörjarkurser hålls i mindre grupper och säkerhetsövningarna är en grundläggande del i utbildningen. Om du är en medelgod paddlare som skulle vilja veta mer om vind och vågor kan du boka en livlig halvdagskurs som ger såväl kunskap som erfarenhet. Söker du ett större äventyr på havet är tredagarsturer med tältning eller en sexdagarskurs något för dig. 

 • Typ av kurser: Nybörjare, heldags- och helgkurs.

Läs mer och boka

 

Paddlingstur utanför Tjörn

Kajaktiv Tjörn

Alla kan paddla, men med lite tips och tricks blir din paddling både roligare och säkrare. Kajaktiv erbjuder kurser för nybörjare men även för dig som har mer erfarenhet och vill utveckla din paddling.

 • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning och supkurs.

Läs mer och boka

 

Paddlingskurser för alla nivåer

Upplevelsebolaget, Uddevalla

Upplevelsebolaget är certifierade inom de tre mest använda utbildningssystemen i Sverige vilket innebär att du får med dig kunskap som är användbar om du vill paddla eller hyra kajak på flera platser i världen. Här erbjuds kajakkurser på många olika nivåer och dessa hålls av utbildade instruktörer. 

 • Typ av kurser: Nybörjare och fortsättning.

Läs mer och boka

 

Paddla i Sveriges första marina nationalpark

Kosters Trädgårdar/Koster Kayak Tours

Här erbjuds en introduktionskurs med grundläggande paddeltag, kantning, säkerhet samt kamrat- och självräddning. Du får också lära dig regler till sjöss och vad som gäller för Kosterhavets Nationalpark. 

 • Typ av kurs: Introduktionskurs.

Läs mer och boka

 

Stort kursutbud i Grebbestad skärgård

Nautopp Seakayaking Sweden

Ett stort utbud av kurser där du får lära dig allt från de tekniska grunderna, rolla en havskajak till mer avancerade utmaningar som lära dig hantera kajaken i vågor och vind samt högsjöpaddling med kloka val och strategier. 

 • Typ av kurser: Nybörjare, rough water, rollkurs, privatlektion och våttkort.

Läs mer och boka

 

En kajakupplevelse anpassad just för dig

Skärgårdsidyllen, Grebbestad, Rossö och Kosterhavet

Den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren, här finns kurser för alla som vill njuta av den fina skärgården. Kurserna utgår från Grönemad, Grebbestad, Rossö och Ekenäs, Sydkoster och leds av en eller två ledare beroende på gruppens storlek. Vi erbjuder fullt utrustade kajaker och du får paddla en kajak som passar din storlek och vikt. 

 • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning, surfski och supkurs.

Läs mer och boka

 

Kajaktur i Göteborgs skärgård

Naturtid, Öckerö i Göteborgs skärgård

Havskajakpaddling är en fantastisk aktivitet och ett unikt sätt att åka ut på upptäcktsfärd i skärgården, smygandes mellan öar, holmar och skär. Oavsett om du är nybörjare på kajak eller mera erfaren paddlare så har vi en kajakkurs eller en kajaktur som passar för dig.

 • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning och grundläggande säkerhet.

Läs mer och boka

 

 

KURSER I VÄSTERGÖTLAND

 

Kanottur på Sävelången

Naturtid, Tollered

Oavsett om du är nybörjare på kanadensare/kanot eller mer erfaren paddlare så har vi en kanotkurs eller en kanottur som passar för dig. Välkommen in i en värld full av äventyr och utmaningar. Kanadensarpaddling kan bjuda på mycket mer än de flesta vet om. 

 • Typ av kurser: Nybörjare och fortsättningskurs i kanotpaddling. 

Läs mer och boka

 

Paddlingstur i Europas största insjö - Vänern

Naven Outdoor Experience

Naven Outdoor Experience erbjuder paddlingsäventyr både vid Naven, vid Läckö Slott samt i Ekens Vänerskärgård. Här erbjuds kurser vare sig du är helt novis eller vill lära dig mer. Även kurs för barn finns så hela familjen kan hänga med på paddlingstur. 

 • Typ av kurser: Nybörjarkurs, fortsättningskurs och barnkajakkurs.

Läs mer och boka

 

Nybörjarkurs med kamraträddning

Vänern Outdoor

Den här kursen vänder sig till dig som inte har paddlat kajak tidigare eller som bara har provat på någon gång. En lite mer heltäckande kurs med fokus på paddlingsteknik och säkerhet för dig som vill lära dig att paddla kajak. Du får lära dig kamraträddning och på att komma tillbaka upp i kajaken från vattnet. 

 • Typ av kurs: Nybörjare.

Läs mer och boka