({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

Kajakkurser i Västsverige

Vill du lära dig paddla kajak eller kanot? Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren paddlare finns det gott om kajakkurser och kanotkurser runt om i Västsverige.

 

I kartan här nedanför kan du se företag som erbjuder kurser för kanot och kajak, färgkodade enligt vilken typ det gäller.

  • Orange - kajakkurs
  • Grön - kanotkurs

Scrolla vidare under kartan för att läsa mer om paddlingsområdena och de olika kurserna. 

 

 

KURSER I BOHUSLÄN

 

Lär känna havet från kajaken

Kajak i Grundsund, Skaftö

Här erbjuds kurser för både nybörjare och mer erfarna. Nybörjarkurser hålls i mindre grupper och säkerhetsövningarna är en grundläggande del i utbildningen. Om du är en medelgod paddlare som skulle vilja veta mer om vind och vågor kan du boka en livlig halvdagskurs som ger såväl kunskap som erfarenhet. Söker du ett större äventyr på havet är tredagarsturer med tältning eller en sexdagarskurs något för dig. 

  • Typ av kurser: Nybörjare, heldags- och helgkurs.

Läs mer och boka

 

Paddlingstur utanför Tjörn

Kajaktiv Tjörn

Alla kan paddla, men med lite tips och tricks blir din paddling både roligare och säkrare. Kajaktiv erbjuder kurser för nybörjare men även för dig som har mer erfarenhet och vill utveckla din paddling.

  • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning och supkurs.

Läs mer och boka

 

En kajakupplevelse anpassad just för dig

Skärgårdsidyllen, Grebbestad, Rossö och Kosterhavet

Den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren, här finns kurser för alla som vill njuta av den fina skärgården. Kurserna utgår från Grönemad, Grebbestad, Rossö och Ekenäs, Sydkoster och leds av en eller två ledare beroende på gruppens storlek. Vi erbjuder fullt utrustade kajaker och du får paddla en kajak som passar din storlek och vikt. 

  • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning, surfski och supkurs.

Läs mer och boka

 

 

 

KURSER I VÄSTERGÖTLAND

 

Nybörjarkurs med kamraträddning

Vänern Outdoor

Den här kursen vänder sig till dig som inte har paddlat kajak tidigare eller som bara har provat på någon gång. En lite mer heltäckande kurs med fokus på paddlingsteknik och säkerhet för dig som vill lära dig att paddla kajak. Du får lära dig kamraträddning och på att komma tillbaka upp i kajaken från vattnet. 

  • Typ av kurs: Nybörjare.

Läs mer och boka

 

Kurs i vackert naturområde

Outdoor Support på Hofsnäs

Hofsnäs är ett fantastiskt fint natur- och rekreationsområde. Där finns Torpanäsets naturreservat med Yttre Åsunden på ena sida och Torpasjön på andra sidan. Den här kursen är ett perfekt tillfälle för dig som aldrig suttit i en kajak tidigare eller för dig som vill ha uppfräschning av grunderna.

  • Typ av kurs: Nybörjare & SUP.

Läs mer och boka