({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Kajak vid Erikson Cottage

Fotograf: Jonas Ingman

Kajakkurser i Västsverige

Vill du lära dig paddla kajak eller kanot? Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren paddlare finns det gott om kajakkurser och kanotkurser runt om i Västsverige.

 

I kartan här nedanför kan du se företag som erbjuder kurser för kanot och kajak, färgkodade enligt vilken typ det gäller.

  • Orange - kajakkurs
  • Grön - kanotkurs

Scrolla vidare under kartan för att läsa mer om paddlingsområdena och de olika kurserna. 

 

 

KURSER I BOHUSLÄN

 

Lär känna havet från kajaken

Kajak i Grundsund, Skaftö

Här erbjuds kurser för både nybörjare och mer erfarna. Nybörjarkurser hålls i mindre grupper och säkerhetsövningarna är en grundläggande del i utbildningen. Om du är en medelgod paddlare som skulle vilja veta mer om vind och vågor kan du boka en livlig halvdagskurs som ger såväl kunskap som erfarenhet. Söker du ett större äventyr på havet är tredagarsturer med tältning eller en sexdagarskurs något för dig. 

  • Typ av kurser: Nybörjare, heldags- och helgkurs.

Läs mer och boka

 

Paddlingstur utanför Tjörn

Kajaktiv Tjörn

Alla kan paddla, men med lite tips och tricks blir din paddling både roligare och säkrare. Kajaktiv erbjuder kurser för nybörjare men även för dig som har mer erfarenhet och vill utveckla din paddling.

  • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning och SUP-kurs.

Läs mer och boka

 

En kajakupplevelse anpassad just för dig

Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor Grebbestad och Kosterhavet

Här hittar du kurser för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och dig som vill utveckla din paddling. Här finns kurser för alla som vill njuta av den fina skärgården. Hos Skärgårdsidyllen hittar du många märken, modeller och storlekar på kajak, vilket gör att det finns fräscha kajaker som passar de flesta. Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor är anslutna till Svenska Kanotförbundet och erbjuder även kurser och certifieringar inom Paddelpasset, Euro Paddle Pass som är en internationell standard.

  • Typ av kurser: Nybörjare, fortsättning, surfski , SUP-kurs och även privata klasser.

Läs mer och boka

 

Kajakkurser på flera nivåer

Upplevelsebolaget, Gustafsberg

På Upplevelsebolaget finns det kajakkurser i flera nivåer. Du lär dig olika tekniker som gör att du känner dig trygg, säker och kan njuta fullt ut av att glida fram i kajaken. Vid slutet av varje kurs kan du välja om du vill examinera dig och få ett bevis på att du har nödvändiga kunskaper på den specifika nivån. Gå in på Upplevelsebolagets hemsida för mer information. 

  • Typ av kurs: Nybörjare, fortsättning

Läs mer och boka

 

Kajakkurser för alla smaker

Nautopp Kajakcenter Grebbestad, Grebbestad

Välkommen att ta del av Nautopps kajakkurser på en rad olika nivåer. Allt från nybörjaren som lär sig paddla i innerskärgården i lugnt väder till den mest avancerade som får sig en adrenalinkick ute i havsbandet, i den skummande höga sjön. Nautopp Kajakcenter erbjuder alla Svenska Kanotförbundets färger på kajakkurser: gul, grön, blå och röd. Gå in på Nautopps hemsida för mer information om kurserna.

  • Typ av kurs: Nybörjare, fortsättning, privatlektion, SUP-kurs

Läs mer och boka

 

Grundkurs i att paddla havskajak

Blågrönt Liv, Trollhättan och Flatön (Orust, Bohuslän)

Blågrönt Liv har kajakkurser både i sjön Gravlången utanför Trollhättan och på Flatön i Bohuslän. Du behöver inga förkunskaper utan får lära dig alla grunder gällande paddelteknik, säkerhet och hur vi tar hand om vår natur. I slutet av kursen kan du göra en examination för att få det gula paddelpasset (grundnivån).

  • Typ av kurs: Nybörjare

Läs mer och boka

 

 

KURSER I VÄSTERGÖTLAND

 

Nybörjarkurs med kamraträddning

Vänern Outdoor

Den här kursen vänder sig till dig som inte har paddlat kajak tidigare eller som bara har provat på någon gång. En lite mer heltäckande kurs med fokus på paddlingsteknik och säkerhet för dig som vill lära dig att paddla kajak. Du får lära dig kamraträddning och på att komma tillbaka upp i kajaken från vattnet. 

  • Typ av kurs: Nybörjare.

Läs mer och boka

 

Kurs i vackert naturområde

Outdoor Support på Hofsnäs

Hofsnäs är ett fantastiskt fint natur- och rekreationsområde. Där finns Torpanäsets naturreservat med Yttre Åsunden på ena sida och Torpasjön på andra sidan. Den här kursen är ett perfekt tillfälle för dig som aldrig suttit i en kajak tidigare eller för dig som vill ha uppfräschning av grunderna.

  • Typ av kurs: Nybörjare & SUP.

Läs mer och boka