({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Paddla kanot i Västsverige

Upplev naturen med kanot

Med havet i väster och tusentals insjöar och vattendrag har Västsverige blivit en populär destination för kanotister. Här finns en stor variation av paddelvatten. Njut av de stillsamma sjöarna i Dalsland, gör en vraksafari i Vänern, glid fram längs Ätran, utforska skärgårdens öar och mycket mer.

Att paddla kanot gör att du kommer oslagbart nära naturen. Läs vidare för att se hela utbudet av kanotpaddling och var du kan hyra kanot.

Gör det enkelt - boka ett paddlingspaket!

Ta med vännerna på en guidad vraksafari, gourmetpaddling eller kajakweekend i skärgården. Eller varför inte lyxa till det genom att bo på herrgård och paddla i närområdet?

Här har vi samlat olika typer av erbjudanden, allt ifrån enkla dagsturer till flerdagarsupplevelser med övernattning. 

Populära områden för kanotpaddling

 

Paddling i Dalslands unika sjösystem.

Paddla kanot i Dalsland

– Sveriges sjörikaste landskap!

Dalsland har utan tvekan ett av Europas vackraste sjösystem som på många sätt är som skapat för kanoting. Eftersom de flesta av sjöarna är långsmala går det nästan aldrig några vågor att tala om. Nästan ljudlöst tar du dig fram utan att skrämma djurlivet som omger dig. Du blir en del av naturen.

De dalsländska paddelvattnen varierar mycket vad gäller karaktär och svårighetsgrad. Dalslands södra sjöar erbjuder trygga paddelturer, perfekt för ”social” paddling som tar dig förbi små samhällen och genom pittoreska slussmiljöer längs Dalslands kanal. Där blir du en del av kanalens båtliv, träffar folk, pausar för en glass, äter goda middagar och övernattar bekvämt.

I sjösystemets norra delar väntar mer storslagen natur. Vild, vidsträckt och vresigt vacker. Här är sjöarna större till ytan, vågorna blir lite högre, avstånden lite längre och naturen mäktigare. Äventyrskänslan infinner sig garanterat.

Kanotföretag i Dalsland:

 

 

Populära dagsturer i Dalsland:

 

Viskan bjuder på fina paddlingsvatten.

Paddla kanot i Västergötland

– Stora och små vattendrag!

Västergötlands sjöar och vattendrag är perfekta för kanotpaddling. Bara i Vänerns skärgård, som är Europas största sötvattenskärgård, finns omkring 22 000 öar och holmar att upptäcka. Hit är det förvånansvärt få kanotister som hittar, så du behöver inte trängas och kan lätt pausa vid en egen strand eller ö.

I trakterna kring Borås, Ulricehamn och Svenljunga finns det gott om åar och floder för paddling, bland annat Viskan och Ätran, som sträcker sig hela vägen ner till Falkenbergs kust. Sjön Åsunden är ett annat fint paddlingsvatten. Flera företag i området kan hjälpa dig att planera din nästa tur, allt efter dina önskemål.

Du kan även ljudlöst glida fram under trädkronornas tak i ån Flian som rinner ut i Hornborgasjön. Det är ett jättevackert område med ett fascinerande djurliv.

Kanotföretag vid Vänern/Skagern:

Kanotföretag i Boråsregionen:

 

Sjön Sävelången strax utanför Göteborg.

Paddla kanot kring Göteborg

– Stadsnära och bekväm paddling.

Du behöver inte ta dig särskilt långt från centrala Göteborg för att uppleva fantastisk kanotpaddling. Ett av Göteborgs mest stadsnära vildmarksområden är Vättlefjälls naturreservat norr om Angered. Ta en paddeltur i det vackra och kanotvänliga sjösystemet.

I Lerums kommun hittar du sjön Sävelången, som verkligen är en plats för alla sinnen. I området finns förutom härlig paddling Nääs slott, flera lokalproducerande restauranger och vandringsleden Gotaleden.

Landvettersjön är ett annan plats dit många familjer åker på sommaren för att bada, paddla och grilla.

 

Kanotföretag i området kring Göteborg:

På goteborg.com hittar du fler tips på uthyrare och paddlingsområden. 

 

 

Populära dagsturer runt Göteborg:

 

Kvällspaddling i Bohuslän.

Paddla kanot i Bohuslän

– Skärgårdsmiljöer utan dess like.

Det är mycket populärt att paddla kajak på västkusten, men det finns även företag som erbjuder kanotpaddling. Du kan bland annat uppleva den vackra skärgården i Tanum eller Munkedal från kanoten.

Kanotuthyrning i Bohuslän:

 

 

Säkerhetstips från Kanotguiden

På Kanotguiden hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller utrustning, sällskap, väder och räddningssituationer - bra tips inför din paddlingstur.

 

 

Hitta fler paddlingsupplevelser