({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stand Up Paddle i Västsverige

Haka på den glödheta SUP-trenden du också!

SUP (Stand up paddle board) är den snabbast växande vattensporten och ett perfekt sätt att snabbt och enkelt ta sig ut på vattnet. Stående på en surfbräda och med paddeln i handen är du redo för att ge dig ut på äventyr på sjöar, kanaler eller på havet.

Fortsätt läsa för att hitta mer information om de olika områdena i Västsverige som gör sig bra för en SUP-tur samt företag som erbjuder uthyrning av SUP-brädor.

Bohusläns skärgård passar utmärkt för SUP.

Paddla SUP i Bohuslän

- Njut av västkusten med en paddel i handen.

Bohuslän på den svenska västkusten har många platser som passar perfekt för stand up paddling. Om det är första gången du ska testa på SUP rekommenderar vi att du söker dig till innerskärgården. Här är naturen grönskande med många mysiga små vikar där vattnet är lugnt och stilla. Du kan exempelvis utgå från Stenungsund, Ljungskile eller Uddevalla.

Är du van vid att paddla SUP och vill ha lite mer utmanande vatten rekommenderar vi istället att du söker dig till den yttre kustlinjen, till exempel i trakterna kring Grebbestad eller Strömstad. Här är vyerna mer öppna, vilket också gör att vinden kan ligga på lite mer. Tänk på att alltid vara uppmärksam på väderleken när du paddlar SUP, framför allt i öppet vatten. Och ge dig aldrig ut och paddla på egen hand.

Företag som hyr ut SUP i Bohuslän:

Kurser, SUP-yoga och lyxpaddling

NautoppSkärgårdsidyllen Kayak & Outdoor och Smögens Kajakäventyr erbjuder SUP-kurser och möjlighet att prova på SUP-yoga. Du kan även gå en kurs hos Kajaktiv Tjörn. Vill du ha en riktig helhetsupplevelse kan du boka en lyxpaddling hos Sweden West Coast Experience med paus för att äta musslor och färska räkor.

 

 

Tänk dig att glida fram med SUP här.

Paddla SUP i Västergötland

- Lugna vatten och vackra omgivningar.

Det är lätt och roligt att paddla SUP i Västergötland. Dessutom ger det bra träning, uthållighet och balans. Brädorna är stabila vilket gör att det är lätt att lära sig tekniken.

Du kan hyra paddelbrädor på flera ställen.

Företag som hyr ut SUP i Västergötland:

SUP-vindsurfing

Är du nyfiken på att testa på SUP-vindsurfing kan du göra det hos Vänern Outdoor. Det är precis vad det låter som: du har en helt vanlig SUP-bräda men på den finns det monterat ett fäste för ett vindsurfingsegel. Det kan vara svårt i början, men galet roligt när du får kläm på det!

 

 

Varför inte göra en SUP-weekend i Dalsland?

Paddla SUP i Dalsland

- Ett magiskt vackert sjösystem.

Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap så det finns gott om spegelblanka skogssjöar att sjösätta en SUP-bräda i. Har du inte testat är det verkligen på tiden. Känslan av att stillsamt glida fram över sjön stående på en bräda är nästintill magisk.

Att paddla SUP passar lika bra för såväl vuxna som barn, det är dock bra att vara simkunnig. Gör en paddeltur över till en ö och gå i land för en fikastund och ett bad innan ni paddlar tillbaka.

Företag som hyr ut SUP i Dalsland:

 

 

Säkerhetstips från Kanotguiden

På Kanotguiden hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller utrustning, sällskap, väder och räddningssituationer - bra tips inför din paddlingstur.

Hitta fler paddlingsupplevelser