({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinnor hos Fredriksons Pensionat

Vilken vandrare är du?

Vandring är för alla! Oavsett om du är en riktig äventyrare som gärna vandrar långa sträckor och övernattar i tält eller vindskydd, eller vill ta dig ut på en dagstur med familjen, ska det finnas någonting för dig! I Skövde finns ett stort utbud av vandringsleder, oavsett vilken vandrare du är.

 

ÄVENTYRAREN - BILLINGELEDEN | För dig som gillar en utmaning finns en underbar vandringsled som tar dig runt hela platåberget Billingen. Leden är ca 65 kilometer lång och tar dig förbi vacker utsikt vid Ryds grottor, forsande vattenfall vid Silverfallet och spännande kultur i Varnhem. Övernattning kan ske i ett fåtal vindskydd utmed leden eller med tält enligt allemansrätten.

Fotograf: Roger Borgelid

DEN BEKVÄMA - SILVERFALLET | För dig som inte gärna ger dig ut på långtur, men ändå vill se magnifik natur, passar en tur till Silverfallet utmärkt. Åk buss och vandra ca 1 kilometer till fallet eller ta bilen till parkeringen och promenera på mysiga stigar i ett par hundra meter för att nå toppen av vattenfallet. Väl framme kommer du till ett vattenfall i flera olika etapper med en total fallhöjd på dryga 60 meter.

Fotograf: Peter Nilsson

FAMILJEN - BILLINGETROLLETS TROLLSTIG | Vill du ta med familjen på ett äventyr? Då passar den lilla trollstigen på ca 2,6 kilometer perfekt. Vandringsleden utgår från Billingens fritidsområde, ca 3 km från Skövde centrum, och utmed leden finns spännande uppdrag som Billingetrollet lämnat efter sig!

BOTANIKERN - TROLLSTIGEN MED RHODODENDRONDALEN | Älskar du ovanliga växter och vandrar mer med näsan i marken än i luften? Då är den blå sträckan på Trollstigen vandringen för dig. Trollstigen passerar genom Rhododendrondalen som är en parkliknande trädgård med ett stort antal rhododendronbuskar och andra ovanliga växter.

Fotograf: Tobias Andersson


FÖR DIG SOM VILL HA PLATTA UNDERLAG - ÅSBOTORPSJÖN RUNT | Runt den glimmande Åsbotorpsjön går en asfalterad promenadväg på ca 2 kilometer som bjuder på fin utsikt över Skövde. Utmed vägen finns också grillplatser med vindskydd, samt Skogsmulleriket som är spännande för de små.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Mer för vandraren