({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Diagnos: Kronisk entreprenör

Det är nästan lättare att säga vad man inte kan göra som besökare på Dalslands Aktiviteter än tvärtom. Till upplevelsecentret på Steneby Prästgård mitt i Dalsland har turister från när och fjärran vallfärdat sedan 1993. Här kan man bland mycket annat åka Zipline, klättra höghöjdsbana, älgsafari, skjuta luftgevär, testa öl och whisky, paddla, bygga flotte, vaska guld - ja du hör ju själv. Det tar aldrig slut!

Kjell Johansson startade verksamheten 1993, så nästa år är det dags för 25-årsjubileum. Idag har han lämnat över vd-positionen till sonen Pontus, men han är fortfarande i högsta grad delaktig i Dalslands Aktiviteter. 

-        Man skulle väl kunna säga att jag är diagnosticerad som kronisk entreprenör. Det är för kul att hålla på för att kunna trappa ner, säger han med ett skratt. 

Just nu arbetar Kjell mycket med att utveckla fler erbjudanden till den kinesiska marknaden.  Precis som för många andra besöksnäringsaktörer i Västsverige har Dalslands Aktiviteters kinesiska bokningar ökat. Det är denna typ nya inspirerande uppdrag som gör att Kjell fortfarande tycker det är kul att arbeta med utveckling av sitt företag. 

-        Saker som vi tar för givet här upplever de som något alldeles extra. Vi hade en familj från Singapore härom året som fick vara med och göra upp eld – de hade rest runt hela världen, men var helt i extas över att få se detta. Likadant är det alltid en upplevelse att vara med kineser ute i skogen och plocka svamp. Det är otroligt exklusivt för dom, och det är roligt att få vara deras guide till dessa genuina naturupplevelser. 

Fotograf: Roger Borgelid

Kontrasten gentemot storstaden är alltså något som gör att Dalsland sticker ut. Här finns få människor på stora ytor och fantastisk natur. Människorna värnar verkligen om varandra menar Kjell. 

-        Den typiske dalslänningen är nog lite inbunden, men väldigt lojal. Är du vän med en dalslänning så är du det ofta för livet. Min erfarenhet är att man blir väldigt anonym i storstaden. Men här på landet är det annorlunda. Här hjälps vi åt på ett annat sätt. 

Tre Dalslandstips

  • Naturpromenad längs Stenebyälven: ”En 1,1 kilometer handikappvänlig promenad byggd helt i trä. Här kommer både barnvagn och rullstol fram hela vägen till vattnet”.
  • Akvedukten i Håverud: ”Något alldeles extra om man är intresserad av infrastruktur”

  • Tresticklan Nationalpark: ”Varierad natur och ett landskap som böljar mycket med både berg och mossar. Man kan välja vandring utifrån sina egna förutsättningar.”