({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Tre barn i färgglada kläder på skidor på toppen av Ulricehamn Ski Center.

    Utförsåkning - Åk slalom i närheten av Göteborg

Alpin skidåkning på hemmaplan

Du behöver inte lägga en halv dags bilkörning för att komma till riktigt bra skidbackar. Visste du att du kan åka alpint på flera platser i Västsverige, mindre än två timmar från Göteborg? Här finns skidbackar med riktigt bra utförsåkning, både för dig som är en van slalomåkare och för dig som vill åka utför för första gången.

Mössebergsbacken, Falköping Alpin.

Mössebergsbacken, Falköping Alpin

– En dröm för barnfamiljen!

På Mössebergs sluttning, med utsikt över den pittoreska småstaden Falköping, ligger Skaraborgs största skidanläggning - Falköping Alpin. Här finns fyra liftar (en bygellift och tre knappliftar) och lika många nedfarter.

Skidbackarna är utrustade med snökanoner för att säkerställa snötillgången även vid mildare vintrar. Samtliga skidbackar är belysta, vilket gör att du kan fortsätta åka, under vissa kvällar, även när vintermörker lagt sig.

Den lugna miljön och närheten till bra service gör Mösseberg till det perfekta stället för barnfamiljer. Förbättra tekniken i den lättåkta barnbacken eller delta i skidskolan. Skidutrustning hyr du enkelt i anslutning till backen, där du även köper liftkort.

Läs mer om Falköping Alpin

Ulricehamn Ski Center.

Ulricehamn Ski Center

– Alpinanläggning med parkområde!

På Ulricehamn Ski Center, norr om Ulricehamn, finns totalt sju liftar och åtta nedfarter, med varierande svårighetsgrad, samt en snowpark med flera hopp, räcken och boxar. Det moderna snösystemet med flera snökanoner skapar möjligheter för en lång säsong.

I barnbackens behagliga lutning tar sig barnen ner i lugnt tempo och upp med den egna liften. Och för de som vill lära sig grunderna i skidåkning eller vidareutveckla sin teknik finns en mycket uppskattad skidskola, för såväl barn som vuxna.

I år finns ett maxtak på antal besökare och du måste därför förboka både liftkort och skidutrustnig innan ditt besök. Ingen bokning kan göras på plats. Ulricehamn Ski Center drivs av den mångårigt prisade Branäsgruppen, som är kända för sina attraktiva och familjeanpassade anläggningar.

Läs mer om Ulricehamn Ski Center

Billingebacken i Skövde.

Billingebacken, Skövde

– Med utmanande funpark!

Den 400 meter långa Billingebacken, med en fallhöjd på 100 meter, erbjuder fartfylld skidåkning alldeles i utkanten av Skövde. Du tar dig uppför backen med någon av de två liftarna (en knapplift och en släplift).

Billingebacken har verkligen utmanande utförsåkning för såväl nybörjare som erfarna åkare. Till backen finns en tillhörande funpark för snowboard och skidor.

I närheten av backen hittar du sportbutik, hotell, stugby, camping, grillplatser och omklädningsrum.

Läs mer om Billingebacken

Alebacken i Alafors.

Alebacken, Alafors

– En kvart från Göteborg!

Endast 15 minuter från Göteborg väntar fartfylld skidåkning i Alebacken. Med tre olika nedfarter har Alebacken något för både nybörjare och mer erfarna skidåkare. Den längsta backen är 450 meter. Två släpliftar och en knapplift tar dig upp igen. Samtliga nedfarter är utrustade med belysning. 

När temperaturen kryper två grader under nollan sätter backens snökanoner igång. Skipass köper du enkelt på nätet och skidor finns att hyra på plats om du inte har egna. Välkommen!

Läs mer om Alebacken

Åmåls Skicenter i Edsleskog.

Åmåls Skicenter, Edsleskog

– Nybörjarvänlig skidåkning!

Gör en dagsutflykt till Åmåls Skicenter i norra Dalsland och njut av rolig skidåkning. Här finns fyra nedfarter av varierande svårighet, fyra liftar och belysning för kvällsåkning. Anläggningen har 36 snökanoner som ser till att vintern kommer även vid något snöfattigare förhållanden. Skiduthyrning och cafeteria med korv och hamburgare finns på plats. Det finns även flera grillplatser.

Åmåls Skicenter passar även bra för nybörjare och barnfamiljer. Håll utkik efter maskoten Jojo som ibland dyker upp och delar ut godis vid barnbacken!

Läs mer om Åmåls Skicenter

Längdskidåkning

Att åka längdskidor är en härlig friluftsaktivitet som passar de allra flesta, både proffs, Vasaloppsåkare och dig som aldrig provat förut.

Smidig skidsemester

Sugen på en skidsemester? Här finns tips på boenden och färdiga paketerbjudanden för hela familjen med närhet till skidbacken och skidspåren. Smidigare ...

Skidorter i Västsverige

Läs mer om de olika skidorterna som finns i Västsverige, som alla erbjuder kvalitativa skidanläggningarna för utförsåkning och längdskidåkning.

10 tips för att åka skidor med barn

Skidåkning med barn är hur mysigt som helst, men det innebär också en del prövningar. Här kommer våra bästa tips för en lyckad tur i backen eller spåren.