({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Skidresor - Åk på skidsemester i södra Sverige

Paket och boendetips för skidsemestern

Planerar du en skidresa i vinter? Här finns tips på mysiga boenden och smidiga paketerbjudanden som kombinerar övernattning med fantastisk skidåkning. Boendena har anpassat sina verksamheter utifrån situationen och vi vill påminna att du bara ska resa om du känner dig fullt frisk.
Välkommen på vintersemester i södra Sverige!

Boende i Ulricehamn

Endast en timma från Göteborg ligger skidorten Ulricehamn. Här finns en längdåkningsarena av världsklass - Lassalyckan, samt en riktigt fin alpin anläggning - Ulricehamns Ski Center.  Hitta ditt boende och njut av en skidupplevelse i Ulricehamn. 

Boende i Skövde

Som officiellt Vasaloppscenter kan Billingen i Skövde erbjuda fina skidspår av olika karaktär. Här finns inte mindre än 35 km preparerade längdskidspår, varav 10 km är konstsnöspår att träna upp sig på. Är du mer sugen på att åka alpint finns här Billingenbacken som bjuder på fin utförsåkning med fun park för snowboard och skidor. Boka ett boende och njut av skidåkning på vackra berget Billingen. 

Falköping

Boende i Falköping

I Falköping hittar du vinteraktiviteter för hela familjen. På Mösseberg ligger en skidanläggning med fyra nedfarter och lika många liftar. Här finns även skidspår i olika längd och svårighetsgrad. Boka in en övernattning och njut av flera dagar i backen eller i spåret. Här hittar du tips på boende på Mösseberg eller om du föredrar att bo mysigt i centrala Falköping. 

Två barn i färgglada kläder åker slalom på Ulricehamn Ski Center samtidigt som de håller varandra i handen.

10 tips för att åka skidor med barn

Skidåkning med barn är hur mysigt som helst, men det innebär också en del prövningar. Här kommer våra bästa tips för en lyckad tur i backen eller spåren.

Tre barn i färgglada kläder på skidor på toppen av Ulricehamn Ski Center.

Utförsåkning

Visste du att du kan åka alpint på flera platser i Västsverige, mindre än två timmar från Göteborg?

En tjej och kille som är klädda i skidutrustning för längdskidor kollar in i kameran.

Längdskidåkning

Att åka längdskidor är en härlig friluftsaktivitet som passar de allra flesta, både proffs, Vasaloppsåkare och dig som aldrig provat förut.

skidbacke

Skidorter i Västsverige

Läs mer om de olika skidorterna som finns i Västsverige, som alla erbjuder kvalitativa skidanläggningarna för utförsåkning och längdskidåkning.