({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Familj på Vänga Mosse

Fotograf: Lukasz Warzecha

3 vandringsturer i Sjuhärad

Ge dig ut på en härlig vandringstur i området kring Sjuhärad. Njut av vacker natur, god mat och spännande sevärdheter längs vägen. Här nedan hittar du tre tips på dagsturer i området.

 

Vänga Mosse

Vandringsleden Vänga mosse bjuder på en lätt och härlig vandring på upp till 5 km beroende på hur du väljer att gå slingan. En del av vandringen är tillgänglighetsanpassad och går på breda träspänger över mossen.

  • Endast 500 m från leden ligger Vänga kvarn, ett bageri och café omgiven av vacker natur.

Familjevänlig vandringsled. Passar även för barnvagn. 

 


Åsundenleden

Åsundenleden är en 49 km lång vandringsled runt sjön Åsunden i Ulricehamns kommun. Leden går genom ett omväxlande jord- och skogsbrukslandskap och passerar två vackra naturreservat med härliga vyer över sjön på ett flertal ställen.

  • Boka ett dagsturpaket hos Outdoor Support där det ingår både transport, lunch- och fikapaket, turbeskrivning och kartor samt servicejour. 
  • Missa inte att avsluta vandringen med bastu och bad på Ulricehamns Kallbadhus med utsikt över Åsunden.
  • Strosa bland butiker, caféer och restauranger i den mysiga stadskärnan.
 


Hofsnäs naturstigar

Hofsnäs naturstigar är ett vandringsområde nära Torpa stenhus och Hofsnäs herrgård i Torpanäsets naturreservat som karaktäriseras av ett lummigt landskap med gamla ekar och hagmarker. Här finns tre lättvandrade rundslingor att välja på mellan 1 - 4,8 km.

  • Njut av en fika, lunch eller middag hos Hofsnäs Herrgård. Här finns även en saluhall där du kan köpa med dig godsaker från lokala producenter. Öppet på helgerna i september och oktober (fram till 15 oktober). 

Familjevänlig vandringsled. Passar även för barnvagn.

 

Fler tips på dagsturer

Det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig ut i naturen och vandra. Därför har vi samlat massor av fina vandringspaket där boende och mat ingår. Välj om du vill vandra på kusten, nära storstaden eller mer inåt landet.

Till vandringspaket