({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vandring i Dalsland

5 vandringsturer i Dalsland

Njut av den magiska naturen i det sjörika landskapet Dalsland. Här får du tips på fem dagsturer med det lilla extra, både vad gäller leden och det du kan uppleva längs din väg. 

Kroppefjällsleden

Den 54 km långa Kroppefjällsleden är en riktig höjdare för dig som söker ett rejält äventyr i mörkgröna skogar. Från Ragneruds vandringsdestination utgår flera rundslingor på 1 - 6 km som passar fint för en dagstur.

  • Unna dig något gott efter turen. Hos Ragnerud Kök serveras vällagad mat från lokala råvaror, köket har öppet fredagar och lördagar. Under lördagar och söndagar kan du njuta av härbakade godsaker på Ragneruds Café.  

 

Baldersnäs ”Världens ände”

Den sex kilometer långa vandringsleden Världens ände ligger på en halvö i Laxsjön i Dalsland. Leden går genom ett landskap som ännu bär tydliga minnen av en tid då platsen var ryktbart i hela Europa.

Familjevänlig vandringsled.

 

”Vandra i Ronjaland” i kombination med Pilgrimsleden

Vandra i Ronjalands leder går i ett område där flera scener i filmen Ronja Rövardotter spelades in. Det finns slingor från 4 km upp till 4 mil. Området är starkt kuperat och bjuder på fina vyer över omgivningarna. Tre av lederna ansluter till Pilgrimsleden vilket möjliggör att nya rutter och rundor kan skapas efter eget tycke och smak.

  • Missa inte ett besök hos Not Quite i den lilla brukorten Fengersfors. Här möts du av ett levande kulturcentrum med ateljéer, konstnärer, utställningar (öppet från 29 april t.o.m 10 september) och ett mysigt café (öppet ons-sön t.o.m 30 september).
  • Stanna en extra natt hos Nordic Refuge eller Villa Weidling.

Familjevänlig vandringsled.

 


Stenebyleden

Vandringsleden är ca 1,2 km lång och består av en landgång, helt i trä, som är 150 cm bred. Leden sträcker sig längs Stenebyälven och ett större hägn med vilt i direkt anslutning till Steneby naturreservat och dess jättegrytor. Leden lämpar sig för både barnvagn och rullstol.

  • Dalslandsaktiviteter ligger precis intill leden och erbjuder både café och restaurang samt en mängd spännande aktiviteter såsom höghöjdsbana, hästridning och zipline.

 

Storspåret

En 20 km lång vandringsled som startar vid Hanebols gård i Åmål och slutar i Edsleskog, där den sedan ansluter till Pilgrimsleden. Vandringsleden är skyltad och går längs stigar, traktorvägar och grusvägar. Du passerar fler fina sjöar och det finns flera vackra platser att göra ett stopp på. Från hållplatsen Edsleskog affär kan du ta bussen tillbaka till Åmål. 

 

Fler tips på dagsturer

Det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig ut i naturen och vandra. Därför har vi samlat massor av fina vandringspaket där boende och mat ingår. Välj om du vill vandra på kusten, nära storstaden eller mer inåt landet.

Till vandringspaket