Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Vandrare på Kuststigen

Vandra Kuststigen

Kuststigen är en av de häftigaste vandringlederna i Västsverige. Den sträcker sig från Tjörn i söder längs västkusten hela vägen upp till Oslo. Flera av etapperna går ute på Bohusläns öar.

Kuststigen är lite av Sveriges svar på den klassiska leden ”cinque terre” i Italien. Konstrasterna utmed vandringen är slående, med alltifrån pittoreska sjöbodar och bryggor till lövskogar, hällristningar och vackra vyer över havet. Här finns otroligt mycket att se och uppleva. Kuststigen sammanlöper till stora delar med Soteleden. Nedan listas de bästa etapperna.

 

10 km, medel

Kuststigen Nordens Ark – Anneröd

Starta vandringen vid populära Nordens Ark, djurparken som ger utrotningshotade djur en framtid, och avsluta i Anneröds bokskog utanför Bovallstrand. Utmed etappens 10 kilometer finns flera fornminnen, såsom den välkända Åbyristningen.

6 km, medel

Kuststigen Anneröd – Bovallstrand

Vandra från Anneröd Hogsäm till det trevliga kustsamhället Bovallstrand, en sträcka på 6 kilometer. Utmed etappen passerar du flera utsiktsplatser, fornlämningar, raststugor och vindskydd, bland annat vid tjärnen Stensmyren.

14 km, medel

Kuststigen Bovallstrand – Hunnebostrand

Etappen från Bovallstrand till Hunnebostrand tar dig genom idylliska kustsamhällen till platser med intressant historia och hänförande utsikt över skärgården. Sträckan är 14 kilometer. Missa inte Uddens skulpturpark med sevärda konstverk i sten.

6 km, lätt/medel

Kuststigen Hunnebostrand – Sotekanalen

Påbörja vandringen i det gamla stenhuggarsamhället Hunnebostrand och avsluta 6 kilometer senare vid Sotekanalen, där bron går över till Ramsvikslandet. Strax intill bron hittar du ”Mor Lenas stuga”, en liten stenstuga från 1700-talet.

14 km, medel

Kuststigen Ramsvik

14 kilometer av vidsträckta klippområden med inslag av ljunghedar, ängar och mindre våtmarker väntar dig ute på naturreservatet Ramsvikslandet. Området kallas även för Klippornas rike och bjuder på spektakulära vyer över havet.

13 km, medel

Kuststigen Väjern – Tullboden

Denna etapp startar i det lilla fiskesamhället Väjern, strax norr om Kungshamn. Vandringen är 13 kilometer och går genom skogar, förbi jättegrytor och vackra hedlandskap. Flera fina badstränder passeras innan du slutligen når Tullboden.

14 km, medel

Kuststigen Kungshamn – Tullboden

Vandra från Kungshamn till Tullboden, en sträcka på 14 kilometer. Etappen har varierande terräng, från karga miljöer uppe i stenbrotten ner till lummiga dalar och tallbevuxna myrmarker. Passa på att göra en avstickare till Smögen.

10 km, medel

Kuststigen Bohus-Malmön

Denna etapp går ute på ön Bohus-Malmön. Det är en vacker ö med mysiga skärgårdshus, klipphällar och grönglittrande laguner. Vandringen är drygt 10 kilometer och tar dig ett varv runt hela ön. Här och var syns resterna av stenhuggarepokens glansdagar.

 

Fler områden att vandra i